Tisdagstrion: Massor av mord

Jag vet inte varför alla hatar måndagar. Tisdagar är min värsta dag. Det är den dag då jag knappt tar mig ur sängen och när jag definitivt inte vill ta mig för något. Helst skulle jag krypa ned i sängen igen med min snarkande hund…

Men, rustad med en kopp te och ett nytt tema för tisdagstrion hos Ugglan & Boken, ska jag väl kunna starta den här dagen med. Veckans tema är massor av mord. Mord brukar inte vara min grej i litteraturen, men till och med jag kan väl skramla ihop tre titlar på ämnet…

The Brutal Art av Jesse Kellerman är det oerhört länge sedan jag läste, men jag minns den som väldigt bra. Huvudpersonen är konsthandlaren Ethan Muller, som kämpar för att slå igenom med sitt galleri. När en äldre man försvinner från sin förfallna lägenhet, upptäcks en skattkammare av målningar och teckningar. Ingen vet mycket om mannen, men är uppenbarligen ett konstnärligt geni. Tavlorna väcker uppmärksamhet från de mest oväntade håll. Som polisen, som tycker att det påminner om detaljer från cold cases…

Murder Most Foul är en mycket bra novellantologi från 1987. Här finns många stora namn, såsom Edgar Allan Poe, Agatha Christie, Ray Bradbury med flera. Den består av trettio noveller och det mesta är fruktansvärt bra.

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle av Stuart Turton är kanske lite långsökt. Det rör sig ju faktiskt bara om ett mord. Evelyn Hardcastle mördas på en fest som hennes föräldrar har anordnat – om och om igen. Varje kväll är Aiden Bishop alltför sent ute för att rädda henne. När han vaknar på morgonen befinner han sig i en ny gästs kropp, med den tröstlösa uppgiften åter framför sig att försöka lösa mordet. Jag läste den här tidigare i år och blev väldigt förtjust.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Tisdagstrion: Massor av mord

 1. Monika skriver:

  Jag tycker Turtons bok passar alldeles förträffligt. Visserligen bara ett mord, men många gånger 🙂

  Och jag håller med om tisdagar, det är veckans värsta dag. Måndag går ju bara av farten, det är på tisdag man upptäcker att det är en ny vecka.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon av dina. men Turton känner jag i alla fall till

 3. Turtons bok är bra och annorlunda, novellantologier är trevlig läsning.

 4. Mösstanten skriver:

  The Brutal Art blir jag nyfiken på.

 5. Fialia skriver:

  Turtons bok passar väl perfekt och den är ju dessutom riktigt bra.

 6. Maria skriver:

  The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle verkar vara annorlunda och bra

 7. De sju morden på Evelyn Hardcastle tyckte jag om! 🙂

 8. Sanna skriver:

  Älskade Turtons bok! Så klurig.

 9. Robert W skriver:

  Jag gillade också De sju morden på Evelyn Hardcastle. När jag första gången såg titeln trodde jag att det handlade om sju mord på slottet Evelyn Hardcastle. Så fel det kan bli.

 10. Ugglanoboken skriver:

  The Brutal Art blir jag nyfiken på!

 11. Lena skriver:

  Turtons bok blev jag inte jätteimponerad av. Tack för övriga tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.