Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane

Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane

Författare: Lizzie Shane
Originaltitel: The Twelve Dogs of Christmas
Översättare: Hanna Williamson
Serie: Pine Hollow, #1
Förlag: LavenderLit (2021)
Antal sidor: 361 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Ben West hade aldrig föreställt sig att han skulle bli vårdnadshavare till sin systerdotter och hur fullt upp han skulle få. Inte nog med att han numera är med i föräldraföreningen, han sitter också i stadsfullmäktige och tvingas fatta en mängd tråkiga, men nödvändiga beslut, såsom att sluta finansiera Pine Hollows hundhem. Ally Gilmore har flytt storstadslivet för att tillbringa julen i Pine Hollow. Hon ska hjälpa sina farföräldrar att driva sitt överfulla hundhem. Men så nås de av nyheten att deras bidrag kommer att dras in. Plötsligt måste Ally hitta nya, kärleksfulla hem åt tolv hundar. Det ser mörkt ut, men så får hon plötsligt hjälp från oväntat håll.

När jag såg att LavenderLit skulle ge ut Tolv hundar i juletid, skrev jag nästan och bad om ett recensionsexemplar. Men jag lade band på mig själv, då jag visste att jag hellre skulle läsa den till jul. Och tur var väl det: det här är en riktig pärla när det kommer till julfeelgood.

Egentligen är Tolv hundar i juletid typisk för genren. En meet-cute, lite hatkärlek, förstås, förvecklingar och missförstånd. Men jag älskar ändå allt med den. Charmiga, udda hundar. En snötäckt småstad som gjord för juläventyr. Karaktärer att förälska sig i. Men kanske framförallt, att även om det handlar om kärlek, så handlar det också om ensamhet. Om att hitta ett sammanhang. Jag tycker mycket om Allys sökande efter en plats där hon hör hemma.

Planen var att dra ut på läsningen av Tolv hundar i juletid. Riktigt njuta av den. Tyvärr gick inte det riktigt eftersom den är alldeles för bladvändarvänlig och beroendeframkallande. Innan jag visste ordet av hade jag läst ut den. Beroendeframkallande är det minsta man kan säga om den här boken. Jag hoppas verkligen att LavenderLit har planerat att översätta de övriga delarna i serien.

För mig är Tolv hundar i juletid feelgood när den är som bäst: varm, mysig och full av hundar.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane

  1. Jag läste ut den 23:e, det var verkligen perfekt läsning veckan fram till julafton när skallen var slut pga jobbet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.