Topp 10 böcker på vårens TBR-lista

Även om jag inte har deltagit i Top Ten Tuesday på länge, så har jag inte missat att det är en ny person som ligger bakom. Men när ett av mina favoritämnen dyker upp så kan jag inte motstå att delta: Books On My Spring TBR.

Här är tio böcker, blandat gammalt och nytt, som jag särskilt vill läsa nu i vår:

Erotiskt skrivande för ensamma änkor av Balli Kaur Jaswal utkommer i april på Massolit förlag och den är jag fruktansvärt nyfiken på.

45 – Morbus Addison av Linda Skugge kommer också ut i april, men på Piratförlaget. Morbus Addison är primär binjurebarkssvikt, medan min variant kallas sekundär i och med att det är en skada på hypofysen. Addisons sjukdom är autoimmun. Men det skulle vara intressant att läsa någon annans erfarenheter.

Ett litet liv av Hanya Yanagihara är ett av mina bokreafynd från i år. En bok jag ser mycket fram emot att läsa.

Sverige: En (o)besvarad kärlekshistoria är en samling texter om hur det är att leva i Sverige som första generationens invandrarkvinna. Tror detta kan skaka om min bild av Sverige på ett bra sätt. Bokreafynd från i år.

Lily och bläckfisken av Steven Rowley fyndade jag på bokrean i år. Recensionerna jag har läst om den har varit blandade, men jag tror att jag kan komma att gilla mycket.

Fem dialoger av Platon är en hyllvärmare och jag har med Platon i min boktolva. I år är jag dessutom sugen på att läsa mer filosofi, som var ett av mina favoritämnen i gymnasiet.

Japan: Makt och tanke av Lars Vargö är en hyllvärmare som jag fick av min pappa i julklapp för ett antal år sedan. Med tanke på hur hett jag önskade mig den är det pinsamt att den fortfarande är oläst.

Kinas historia av Hans Hägerdahl är också en pinsam hyllvärmare. Jag fick den i examenspresent när jag tog studenten av mina morföräldrar, men har inte läst den ännu.

Kleptomania av Kristina Hård är en hyllvärmare och en författare jag har med i boktolvan. Jag ser fram emot att läsa.

At the Mountain of Madness av H. P. Lovecraft är också en hyllvärmare och författare som är med i boktolvan. Det ska bli spännande att läsa denna skräckmästare.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Topp 10 böcker på vårens TBR-lista

 1. Monika skriver:

  Du verkar ha varierad läsning framför dig. Lily och bläckfisken tycker nog de flesta om, men för pragmatiska mig blev den lite av en besvikelse. Kleptomania borde jag också läsa.

 2. Carro skriver:

  Den enda jag har läst här är Ett litet liv och den tror jag verkligen att du kommer att tycka om. Den tar dock kanske hela våren men det är den värd 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tänkte nästan satsa på den i Mias påskläsningstävling 😉 Den bör ju få upp sidantalet i alla fall. När jag fick hem beställningen läste jag några sidor och fastnade ju direkt, så det bådar gott.

 3. Lily och bläckfisken borde jag också ta tag i snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.