Arkiv X Fight the Future

arkiv x fight the future

Bildkälla: Discshop.

Originaltitel: The X-Files 
Fight the Future
Regissör: Rob Bowman
Manus: Chris Carter och 
Frank Spotnitz
Skådespelare: David Duchovny, 
Gillian Anderson
Produktionsår: 1998
Längd: 121 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
DVD | CDON, Discshop

I en grotta i Texas begravdes en hemlighet för trettiosjutusen år sedan. Hemligheten har nu sluppit ut och hotar hela mänskligheten. En bomb förstör en byggnad i Dallas, Texas, och drar in FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully i en farlig sammansvärjning som övergår allt de någonsin upplevt. Med tvivelaktig hjälp av en paranoid forskare, sätter Mulder och Scully sina karriärer på spel för att hitta ett dödligt, och möjligen av utomjordiskt ursprung, virus som kan förslava allt liv på jorden. Jakten leder dem på nytt till Syndikatet, bestående av mäktiga män som inte skyr några som helst medel för att behålla sina hemligheter.

När jag sätter på Arkiv X Fight the Future visar det sig att jag har sett den tidigare, men hågkomsten var så pass dålig att det bara var en vag känsla av igenkänning. Som ett fan av serien känns det som att svära i kyrkan, men jag har aldrig tyckt att dess mytologi är dess starka sida. Överlag har jag svårt för vittgående konspirationer och finner det mest av den vägen i denna serie som luddigt och tråkigt. Därför är det inte speciellt sannolikt att jag heller ska tycka om en film som grundar sig på denna mytologi.

Arkiv X Fight the Future utspelar sig mellan säsong 5 och 6, vilket innebär att Arkiv X-enheten är nedlagd. Men de mystiska fallen fortsätter att finna Mulder och Scully, som vanligt fint porträtterade av David Duchovny och Gillian Anderson. Detta leder till vad som känns som ett långdraget avsnitt av tv-serien som bara förvirrar och inte väcker det minsta intresse. Jag börjar också blir innerligt trött på hur Scullys kropp används som något påtryckningsmedel för att hålla Mulder i schack inom ramen för denna typ av storyline i serien.

Arkiv X Fight the Future är mest rörig och luddig, och återseendet med agenterna blir inte lika kärt som väntat.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Arkiv X Fight the Future

  1. Lena skriver:

    Har inte sett Arkiv-X på evigheter, men är jättesugen att köpa på mig hela serien.

  2. Bokhuset skriver:

    Jag njuter fortfarande hejdlöst om jag stöter på något avsnitt här och där, både från gamla och nya. Men jag skulle inte vilja följa det igen. Charmen finns, men lite väl bedagad kanske.

  3. Pingback: Månadsbokslut: Mars 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.