Topp tio bästa/sämsta ”series enders”

Topp Tio Tisdag

Veckans ämne är Top Ten Best/Worst Series Enders och jag insåg ganska snabbt att jag faktiskt inte har läst slutet på många av de serier jag har börjat på. Det ska bli ändring på i framtiden! Men här har vi sju böcker som stämmer in på kriterierna:

Bästa

1. Harry Potter and the Deathly Hallows av J. K. Rowling: Ett riktigt lyckat slut på en fantastisk serie.

2. Revolt av Suzanne Collins: Är detta ett kontroversiellt val? Det tycks som väldigt många är missnöjda med hur trilogin slutade, men jag tyckte att Revolt var det perfekta slutet för berättelsen. Jag har svårt att se hur den skulle ha kunnat sluta annorlunda.

3. Dance, Dance, Dance av Haruki Murakami: Hm, får jag räkna den här fast jag inte har läst de övriga i serien? Det är ändå en riktigt bra bok och jag tror nog allt att den hör hemma här.

4. De skandalösa av Simona Ahrnstedt: Min favorit i serien.

5. The Locked Room av Paul Auster: Detta var den bok i trilogin som fick mig att tänka mest och det var också min favorit.

Sämsta

6. Fullmetal Alchemist 17 av Hiromu Arakawa: Jag kan inte förklara detta utan att spoila slutet, men vi kan ju säga att det hänger ihop med en av mina book turn-offs från förra veckan.

7. Vid hägerns skarpa skri av Lian Hearn: Tyvärr känner jag att serien borde ha slutat efter tredje boken. Det kändes inte som en bok som Hearn ville skriva och därför hastade igenom slutet.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Topp tio bästa/sämsta ”series enders”

 1. Lena skriver:

  Många som är negativa till slutet på Hunger games-trilogin. Låter lovande att du gillar den. Jag har Revolt framför mig!!

 2. Monika skriver:

  Ja, jag har ju bara läst Harry Potter av dessa, men Hungerspelen står här oläst. Hela trilogin…

 3. Nike skriver:

  Kul! Måste börja fundera på vilka serier jag följt till slutet… vissa lämnar man ju innan, som sagt 😉

 4. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag passade på den här, det kändes som om jag inte mindes tillräckligt många. Simonas tänkte jag inte på men Harry Potter fanns med. Men bra eller dålig, jag vet inte. Alla HP är bra, men av de sju så tyckte jag nog minst om den. Eller näst minst. Gardells serie skulle jag också haft med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.