Topp tio böcker på vårens TBR-lista

Topp Tio Tisdag

Det var ett tag sedan jag deltog i Top Ten Tuesday, dels på grund av eget blogguppehåll, dels på grund av att de också har haft uppehåll. Men nu är det dags igen och här kommer tio titlar som jag hoppas hinna med under våren.

Tess of the D’Urbervilles av Thomas Hardy. Hyllvärmare/boktolva. En klassiker som jag har fått varmt rekommenderad.

Skräck och avsky i Las Vegas av Hunter S. Thompson. Hyllvärmare/boktolva. En klassiker jag har hört mycket blandat om, men som har värmt mina hyllor tillräckligt länge.

Kvinnor i Japan under tusen år av Monica Braw. Hyllvärmare. Jag läste en av hennes tidigare böcker i mars och är den här lika välskriven så kommer det bli intressant.

Livets och dödens villkor av Belinda Bauer. Hyllvärmare. Jag måste erkänna att jag blev mindre pepp på den här efter att ha lyssnat på Skuggsida. Hoppas att den är bättre än den.

Våra mest älskade sagor. Hyllvärmare. Ställer mig väldigt frågande till att den fortfarande är oläst.

Norse Mythology av Neil Gaiman. Jag håller ju redan på med den, så den lär definitivt bli läst i vår.

Dumplin’ av Julie Murphy. Bokreafynd. Jag tror verkligen det här kan vara något för mig.

Hela härligheten av Margaret Mazzantini. Bokreafynd. Så nyfiken att jag spricker.

Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson. Bokreafynd. Nu ska jag till sist läsa hennes debutroman.

Mina hjältinnor av Samantha Ellis. Tävlingsvinst. Jag har varit så nyfiken på den här sedan den kom ut så nu får det allt bli av att jag läser den.

Publicerat av

C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare.

14 reaktioner på ”Topp tio böcker på vårens TBR-lista”

  1. Neil Gaiman är jag nyfiken på, jag har bara läst hans Sandmanböcker hittills. Dessutom har jag alltid varit fascinerad av mytologi, men mest läst grekisk och romersk, så den här boken skulle jag gärna läsa.

  2. Livets och dödens villkor är en riktigt okej bok, men inte i klass med hennes första bok. Hela härligheten läste jag i början av året och blev överraskad över att den var mycket bättre än jag förväntat mig.

    1. Nej, det känns inte riktigt som hon har skrivit något som är i klass med Mörk jord. Om jag inte gillar den här tror jag att jag inte köper fler böcker av henne.

      Jag är fruktansvärt nyfiken på Hela härligheten 🙂

  3. Dumplin’ är verkligen så bra! Det finns annan frukt än apelsiner är jag också sugen på, den här stått alldeles för länge i min bokhylla…

    1. Jag ska läsa den nu i april 🙂 Ser mycket fram emot den. Jag köpte Det finns annan frukt än apelsiner nu på rean eftersom det känns märkligt att jag inte har läst hennes debutroman…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *