Topp tio karaktärer som kan få sitta med mig vid lunchbordet

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen, och det innebär i vanlig ordning Top Ten Tuesday. Veckans tema är lite klurigt: Top Ten Book Characters That Would Be Sitting At My Lunch Table. Jag lyckades till sist knåpa ihop några karaktärer, utan inbördes ordning, som jag gärna skulle vilja luncha med:

Finnick Odair (Hungerspelen) känns det som om jag svarar väldigt mycket på frågor om karaktärer, men jag tror verkligen han skulle vara en prick som var intressant och underhållande vid lunchbordet.

Alexia Tarabotti (Parasollprotektoratet) har en intressant personlighet och tycks kunna en hel del om saker och ting som skulle vara intressant att lyssna till.

Biffy (Parasollprotektoratet) verkar vara en väldigt charmig människa. Plus att jag tycker om kläder och mode, och det skulle vara kul att ha någon att prata med det om.

Madame Lefoux (Parasollprotektoratet) är en intressant och charmig prick. Jag skulle gärna vilja lära känna henne ännu bättre.

Enjolras (Les Misérables) brinner för social rättvisa och skulle säkert kunna skapa intressanta diskussioner vid bordet.

Hermione Granger (Harry Potter) känns som en person som jag verkligen skulle komma överens med. Risken är att vi börjar prata skola, men det kan å andra sidan hjälpa oss alla förstå de ytterst luddiga uppgifter som föräras oss.

Sam Roth (Vargarna från Mercy Falls) verkar vara en helmysig kille. Plus att han gillar böcker. Det är alltid ett plus i kanten.

Lady Pole (Jonathan Strange &  Mr Norrell) var en bikaraktär som jag tyckte väldigt mycket om, men som jag skulle vilja komma henne lite närmare. Plus att det en ser av henne i början av boken antyder att hon skulle vara en väldigt bra samtalspartner.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp tio karaktärer som kan få sitta med mig vid lunchbordet

  1. Det skulle kunna bli en väldigt intressant lunch. Skulle nog helst vilja träffa Finnick av dem som är med på din lista 🙂

  2. Anna A skriver:

    Biffy <3 Skulle inte säga nej till att äta med de flesta här, även om jag inte känner till de två sista.

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Vad duktig du var. Bra karaktärer. Jag var helt oinspirerad och passade på veckans Top Ten!

  4. Therése skriver:

    The Parasol protocol glömde jag ju helt bort. Alexia och Biffy hade ju varit riktigt sköna att ha vid bordet! 🙂

  5. Helen skriver:

    Vad många fina karaktärer du har listat! Jag skulle nog lätt kunna äta lunch med alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.