Augustienkät

Den här hittade jag inne hos Annas bokbord. Även om det är september så var det ju inte så länge sedan det var augusti, så det får gillas ändå.

Vad har du läst i sommar? Jag har läst en salig blandning denna sommar, men mindre än vad jag hade räknat med. Om jag skulle peka på teman så skulle jag säga att feminism och fantasy går som en röd tråd genom sommaren.

Vad önskar du att du hade läst i sommar? Jag önskar att jag hade gjort slag i saken och gjort en Harry Potter-omläsning. Sedan hade jag Marcus Priftis bok Främling, vad döljer du för mig? på min att läsa lista nu i sommar, men jag tror att den får bli ett septemberprojekt.

Sommarens bästa: Jag har gjort en topp lista i två delar (länk: del 1, del 2) gällande böcker, men om jag ska peka på två favoriter så är det nog Främlingen av Diana Gabaldon och A Room of One’s Own av Virginia Woolf. Annars har nog sommarens bästa varit chansen att spendera en bra stund i poolen och bara slappna av.

Sommarens sämsta: Den alltför höga värmen. 30 plus grader är inte bra för den som faktiskt ska försöka få något gjort.

Sommarens favoritklädsel: Söta, somriga klänningar som kan matchas med lika söta klackar. Plus boyfriend-jeans med stora, säckiga linnen.

Sommarens favoritmat/dryck: Cola är alltid en favorit, men vanligt vatten också. Kanske med lite citron i. Annars har jag ätit mycket fisk nu i sommar, särskilt lax, och det har alltid varit riktigt gott.

Sommarens mest oväntade: Att jag faktiskt blev lite brun. Eller, det kanske är att ta i. Men jag fick lite färg.

Hur mycket ser du fram emot hösten på en skala från 1-10? Kan vi sätta någonstans mellan 6 och sju? Jag har lite ledproblem som regn inte brukar underlätta, men jag tycker hösten är så vacker och det är så mysigt att få krypa in och ta på sig fina koftor och lägga filten över knäet medan en läser.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Augustienkät

  1. Anna A skriver:

    Har också ledproblem så hoppas på en stabil höst vädermässigt.
    Älskade Outlander! Ska skriva en recension snart, måste bara smälta lite till först. Har börjat kolla på tv-serien nu och den funkar faktiskt riktigt bra.

  2. Monika skriver:

    Hösten kan vara så fin, bara det inte regnar hela tiden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.