Topp tio mest avskräckande böcker

Topp Tio Tisdag

Det är tisdag och då är det som alltid Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish. Denna vecka vill de att vi ska lista de tio mest avskräckande böckerna.

Här har ni mina tio utan inbördes ordning:

 

1. Krig och fred av Leo Tolstoy är en tjock bok som jag har läst hundra sidor i en gång och som verkar ta sin skapliga tid på sig att komma igång. Dessutom känns det som om det är en triljon karaktärer att hålla reda på.

2. Vid hägerns skarpa skri av Lian Hearn är avskräckande eftersom jag har försökt läsa den två gånger och ännu inte har läst ut den. Jag älskade resten av serien, men den här har jag bara inte lyckats läsa ut.

3. Femtio nyanser av honom av E. L. James, därför att jag tror att jag kommer att hata den.

4. Hungerspelen av Suzanne Collins, eftersom det finns en anledning till att jag ännu inte har läst den. Jag läste Battle Royale för några år sedan och avskydde den verkligen. Hungerspelen är inne på samma tema.

5. Quo vadis? av Henry Sienkiewicz vet jag inte riktigt varför jag tycker att den är avskräckande. Jag har nog bara fått för mig att jag inte kommer tycka om den.

6. Sookie Stackhouse-serien av Charlaine Harris. Jag har fyra av böckerna hemma, som jag köpte därför att jag inledningsvis gillade stilen på det jag läste. Men jag läste ett kapitel och insåg att jag kanske kommer få väldigt svårt för stilen efter ett tag.

7. Processen av Franz Kafka är avskräckande på grund av mina förväntningar. Jag har fått för mig att jag är en sådan som skulle tycka om Kafka och jag vet inte om jag vill motbevisa mig själv…

8. Musashi av Eiji Yoshikawa är avskräckande därför att den är så fruktansvärt lång.

9. Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig är avskräckande på grund av ämnet. Jag köpte den under bokrean förra året i tron att jag skulle klara av den, men det dröjde inte många sidor innan jag började gråta när jag skummade början.

10. Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho då jag har fått varningar om hans sätt att skriva. Men jag älskade filmen och boken är en del av min boktolva, så jag måste ta och läsa den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio mest avskräckande böcker

  1. Monika skriver:

    Egentligen kan jag inte förstå hur jag kunde inte bara ta mig igenom utan också älska Krig och fred. Jag brukar avsky när det är många karaktärer, speciellt om de har krångliga namn. Jag måste helt enkelt ha tajmat perfekt 🙂

  2. Anna A skriver:

    Hungerspelstrilogin gillade jag, och 50 nyanser var väl ok. Har också funderat på Sookie-böckerna men inte heller kommit någon vart. Det är nog att de är så många som skrämmer mig mest…

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag är lite osäker på om jag kommer att gilla Hungerspelen. Det finns en anledning till att jag har väntat så länge med att införskaffa den.

      50 nyanser är jag helt säker på att jag inte kommer att gilla.

      Jag tror inte jag kommer att köpa fler Sookie-böcker än de jag redan har i hyllan.

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Ha, vi hade två samma! Femtio nyanser och Hungerspelen. Krig och fred kunde ha kommit på listan… Jag har läst Veronika bestämmer sig för att dö och var rätt besviken faktiskt.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Veronika bestämmer sig för att dö har ju filmatiserats helt lysande, vilket gjorde mig sugen på att läsa boken. Jag är dock väldigt tveksamt inställd till Coelho, så jag tror inte jag kommer tycka om den.

  4. Pingback: En resa i böcker - C.R.M. Nilsson

  5. Pingback: Hett i hyllan #41 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.