Topp Tio Tisdag: Böckerna på vårens TBR-lista

Topp Tio Tisdag

The Broke and Bookish vill idag att vi listar vilka böcker vi tänker läsa nu under våren. Jag vill bara förtydliga att i vanlig ordning när jag skriver att jag ”tänker” läsa något, så är det inte hugget i sten. Det blir lätt så att jag skriver vad jag är sugen på för stunden.

Utan inbördes ordning:

1. Quo Vadis? av Henryk Sienkiewicz var en bok jag hade med i förra årets boktolva. Men jag slarvade bort den och bytte ut den mot en annan. Nu är den upphittad och jag tänkte att jag skulle läsa den i vår som en del av min hyllvärmarutmaning.

2. Processen av Franz Kafka är en bok jag är jättenyfiken på, så det känns som om den borde bli läst under våren.

3. Changing Planes av Ursula K. LeGuin är en av böckerna till min boktolva och en bok jag blev sugen på att läsa nu när jag läste ut Tidsresenärens hustru. Minns inte riktigt vad Changing Planes handlade om, men det hade något med alternativa verkligheter eller så att göra.

4. Anettes värld: en glädjeflickas dagbok av Morten Brask är en del av min boktolva även den. Jag fick den i present, antingen till min födelsedag eller till jul, för några år sedan men har inte läst den. Känns som om jag verkligen borde göra det.

5. Dance Dance Dance av Haruki Murakami fick jag i julklapp förra året. Jag hoppas läsa den, om inte nu i vår, åtminstone i år.

6. Samma sak med Harry, a History av Melissa Anelli som handlar om Harry Potterfenomenet och oss fans precis när böckerna kom.

7. Betvingade av Simona Ahrnstedt. Jag gillade ju verkligen Överenskommelser och hade tänkt läsa den här ganska snart på, men det blev inte av. Om jag kunde läsa den nu i vår skulle det vara kalas.

8. Mittens hjärta av Bette Bao Lord. Vårmåne överträffade ju all förväntan, så jag är riktigt nyfiken på denna.

9. Jag håller det inte troligt att jag kommer att klara av att läsa ut Vid hägerns skarpa skri av Lian Hearn, men jag skulle verkligen vilja göra det. Det skulle bli tredje försöket. Vid varje försök har jag kommit hundra sidor längre än jag gjorde gången innan och sedan har det tagit stopp. Anledningen till att jag aldrig lyckas läsa ut den är att jag råkade bli spoilad över hur det kommer att sluta och mår lite dåligt av det. Jag är lite väl fäst vid karaktärerna.

10. Gryningsbarn av Gautama Chopra är baserad på hans fars, Deepaks, sju andliga sanningar eller något. Vet inte riktigt vad jag ska tro om den, men den är liten och tunn och vore bra om jag kunde få läst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Topp Tio Tisdag: Böckerna på vårens TBR-lista

 1. Jag har kommit fram till att jag är rädd för Kafka. Det skulle vara spännande att läsa något han har skrivit men samtidigt för man höra hur svår och ogenomtränglig hans böcker är..

 2. Pingback: Top Ten Tuesday: att läsa i vår | How hollow heart and full

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  Mina läsplaner brukar också ändras fort, och även de jag planerar läsa i vår kanske inte alls blir lästa…

 4. Nilmas Bokhylla skriver:

  Hehe, där var nog ingen som jag ens hört tala om 🙂 Kul med lite tips dock!

 5. Monika skriver:

  Quo vadis var min fars favoritbok. Själv har jag inte läst den, men kanske gör jag det någon gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.