Trekant av Mian Lodalen

Recensionen kan innehålla spoilers för föregående bok, Smulklubbens skamlösa systrar.

trekant

Författare: Mian Lodalen
Förlag: Forum (2005)
Antal sidor: 243 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
E-bok | Adlibris, Bokus, CDON

Sedan en tidig tillbaka lever My i en stadig relation med stora kärleken Bob. Men LSD (den lesbiska sängdöden) hotar förhållandet och My sliter för att komma på en lösning på problemet. Smulsystrarna satsar alla på vuxenliv. Hedda genom att försöka bli gravid och Mackan med att hitta en pojkvän. När My och Bob får en okonventionell idé för att rädda deras sexliv och förhållande försöker vännerna vara ett par förnuftets röster. Men en tredje part verkar vara en bra lösning och så länge man kör med raka puckar borde allt vara safe. Hur ärlig måste en vara för att få en trekant att hålla? Helt plötsligt befinner sig My ute på djupt vatten igen.

I Trekant möts läsaren av en Mian Lodalen som har mognat i sitt författarskap. Språkdräkt och gestaltning ter sig mycket mer sammanhängande, vilket gör att boken som helhet framstår som mer sammanhållen. Tyvärr har detta skett på att Trekant helt enkelt inte är lika rolig som sin föregångare. Även om den är underhållande för den sakens skull.

My har stadgat sig i Trekant. Jag älskar verkligen skildringen av Bob och hennes förhållande så här i början när de är nykära och gulligullar med varandra. Att det efter smekmånadsfasen kräver mer jobb från båda parter tycks ingen av dem vara riktigt beredd på, men en trekant kan ju vara lösningen.

Trekantselementet för med sig att en gammal bekantskap gör entré på scenen. Vid det här laget tycker en ju att My kanske borde ha lärt sig något, men nu börjar jag känna henne och vet att nej, det har hon absolut inte gjort. Situationen blir bara alltmer diger för henne. Det som står klart för läsaren att det är på gång att ske går inte upp förrän henne förrän det är alldeles för sent.

Trekant är således lite uppenbar med hur det hela kommer att sluta. Därtill kan jag uppleva att det går till överdrift. Relationen i sig är tillräckligt komplicerad och trasslig, utan att behöva ta till långtgående konspirationer och svek som framstår som omständliga och komplicerade. Med tanke på vad vi vet om karaktärerna så är det svårt att förstå varför de gör som de gör.

Trekant är en mognare författares verk, men inte lika underhållande och karaktärernas motiv blir i slutet svåra att köpa.

betyg3

Andra bokbloggare om Trekant

Frida text; Lisas läsningLäslusta hittar du här i bokhyllan

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Trekant av Mian Lodalen

  1. Marie Eggimann skriver:

    Jag har inte läst något av denna författare än.

  2. Pingback: Boktolva 2016 - C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Halvtid för Kaosutmaningen: Hur går det för er? - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Kaosutmaning 2016 - C.R.M. Nilsson

  5. Pingback: Kaousutmaningen: Slutsummeringen - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.