Veckans skörd #124

Förra helgen skulle jag in till stan och köpa medicin. Lite övermodigt tänkte jag att jag skulle gå in på Akademibokhandeln och titta på vad som återstod av rean, eftersom jag gjort det förr utan att trilla dit. Men nu hade de femtio procent på reapriset och kvar en del av de titlar jag varit nyfiken på tidigare. Så min självkontroll brast:

bokreaakademi5

 • Tjuven & kärleken av Jean Genet är hans debutroman. Förra året köpte jag två av hans böcker på rean, men då jag inte hade läst dem vid reastarten så sade jag åt mig själv på skarpen att jag inte fick köpa ytterligare böcker av en författare jag inte ens var säker på att jag skulle gilla. Men så läste jag Matrosen & stjärnan och gillade, och här är vi nu. Suck.
 • Tjuvens dagbok av Jean Genet, se ovan.
 • Väckelse av Stephen King slank med eftersom jag har återupptäckt honom som författare i år och jag blev lite ledsen när jag såg hur mitt förråd började ta slut…
 • Kina med tio ord av Yu Hua slank med eftersom jag är en sucker för allt som handlar om Kina.
 • Livets & dödens villkor av Belinda Bauer fanns med på min korta lista innan jag gick till reastarten, men den fick inte följa med då. Eftersom jag velat läsa något mer av henne sedan jag läste henne för ett par år sedan fick den följa med mig hem nu.

Men nu ska väl rean ändå vara över?! Men recensionsexemplaren kommer fortsätta trilla in med jämna mellanrum:

familjen jag hade

Familjen jag hade av Bill Clegg är en av vårens böcker som jag har varit mest nyfiken på. Jag hoppas kunna recensera den snart, men måste först få ordning på mina tankar. Det är en bok som dröjer sig kvar, nästlar sig in i huvudet på en och jag vänder och vrider fortfarande på vad jag egentligen tyckte. Annat än att jag tyckte om det.

Och så har jag fått hem en film som jag var för dålig för att gå och se på bio i höstas:

mockingjay part 2

Jag har varit lite avvaktande inställd till Mockingjay Part 2 eftersom jag inte tyckte att första halvan var fullt så bra som den kunde vara. Erfarenhet av denna typ av uppdelning har också gjort gällande att det är i första delen all handling finns, medan all action slängs in i tvåan. Fast det här kan vara undantaget som bekräftar regeln. Jag hade inte behövt vara orolig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckans skörd #124

 1. Monika skriver:

  Tittade på Mockingjay igår… den var bra 🙂

  Väckelse är en väldigt långsam bok, där King gör det han är bäst på; skildrar den amerikanska vardagen. Och så är den lite otäck också 🙂

 2. härligt med såna fynd 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.