Veckans skörd #14 Bokrea Style (varning: bildtungt inlägg!)

Jag håller med alla om att utbudet har varit lite tråkigt på årets rea, men ändå har jag på något sätt lyckats hitta en massa böcker som jag har köpt hem. Det kan ju bero på mitt köpstopp som tillåter att jag handlar på bokrean och jag nu är väldigt sugen på att handla böcker…

Om du förfasas över storleken på detta inlägg, ta följande i beaktande: jag har gjort ytterligare en beställning. Men det är det sista och därmed basta!

Akademibokhandeln och Coop

Jag gick in hos Akademibokhandeln med en lista på åtta böcker som jag hade tänkt att jag skulle köpa och kom ut med tio. Senare köpte jag ytterligare en bok på Coop. Allting var uteslutande facklitteratur.

biografier

Först ut är de två biografier jag köpte. Jag är ett stort fan av Queen, särskilt då Freddie Mercury, så Freddie Mercury: Den definitiva biografin av Lesley-Ann Jones kändes definitivt som något för mig. Och ni vet nog alla vid det här laget att jag är lite småförälskad i Marilyn Monroe, så Marie Claytons Marilyn Monroe: En berättelse i bilder är ju definitivt något för mig.

konsten att vara kvinna

Jag har varit lite tveksam till Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran, då jag hade hört en del negativt om boken. Men mina vänner har lovat att den ska vara bra och sagt att jag borde ge den en chans, så jag hoppas att de har rätt.

kokböcker

Varje rea köper jag två till tre kokböcker (så jag börjar ha en del, förstår ni säkert). Jag har gått och suktat på Coops Vår kokbok i närmre två års tid nu, så det var på hög tid att den fick följa med hem. Ett oplanerat inköp, som jag gjorde på Coop, var Små rätter, men som fångade mig då den innehöll ett helt underbart brödrecept som jag vill testa.

vintagefashion

Ytterligare två oplanerade inköp var Vintage Fashion och Vintage Jewellry av Caroline Cox. Det här är böcker som kan vara väldigt bra att ha om man skriva historiskt, vilket jag ofta gör. Jag har i alla fall ofta historiska element i mina berättelser.

art

Jag är väldigt svag för konst, som ni säkert har märkt, och under de senaste tre åren har jag blivit väldigt intresserad av art deco och art noveau. Art Deco Fashion Masterpieces av Gordon Kerr och Art Noveau Posters av Michael Robinson var i högsta grad planerade inköp. De består inte av så mycket text – ungefär 40 sidor är text – men innehåller så mycket vackra bilder att jag nästan smäller av.

lingerieerotique

Erotique: Masterpieces of Erotic Art av Michelle Olley innehåller väldigt mycket fina pin-up bilder, som jag är svag för, men visar också upp erotisk konst över tiden. Det börjar klassiskt med Kama Sutra och fortsätter in i moderniteten. Både extrema och konventionella bild får ta plats. Lingerie: The Evolution of Seduction är den enda bok som jag är missnöjd med. Det finns en fruktansvärt rasistisk karikatyr med bland bilderna.

Adlibris

Jag hittade faktiskt en del på Adlibris, mest sådant som jag hade blivit tipsad av andra bokbloggare, som jag klickade hem. Om ovanstående var uteslutande facklitteratur, så var detta uteslutande skönlitteratur.

adlibris

 • Artemis Fowl: Tidsparadoxen av Eoin Colfer blev jag jätteglad över att se på rean, då det var länge sedan jag läste Artemis Fowl. Ska bli kul att återse honom.
 • Fel grav och andra berättelser av Kelly Link. Kelly Link var ett återkommande tips som jag fick förra året, bland annat av Linda, när jag sade att jag tyckte om Neil Gaiman, så nu ska jag testa.
 • Hungerspelen Trilogin av Suzanne Collins har väl ingen missat. Nu har alla pratat sig så varma om den att jag ger den en chans trots allt.
 • Både Lotten och Stockholmsflickan har nyligen läst Moment 22 av Joseph Heller och fått mitt gamla begär att läsa den att blossa upp på nytt.
 • Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh har jag blivit tipsad om av Malin. Tycker den verkar väldigt intressant och spännande.

Bokus

Liksom Adlibris är två böcker sådant jag blivit tipsad om och det andra är en bok jag har velat läsa sedan gymnasiet.

bokus

 • Jag kommer tyvärr inte ihåg vem det var som tipsade om Sista testamentet av James Frey, men det verkar vara en spännande bok.
 • Processen av Franz Kafka är en bok jag har velat läsa sedan vi pratade om den på gymnasiet. Det ska bli spännande att få sätta tänderna i Kafka!
 • Sargassohavet av Jean Rhys kommer jag heller inte ihåg vem det var som tipsade om. Det var i alla fall när det kom fram när jag avslöjade att jag inte tyckte om Jane Eyre. En liten tunn bok som ska bli spännande att läsa.

Ica

svenska folksagor

Bokpotaten skrev om Svenska folksagor innan rean och jag kände direkt ett habegär. Den är vackert illustrerad och jag har bläddrat lite i den och läst kommentarerna till sagorna. En bok jag planerar att ha vid sängen och läsa lite i varje dag innan jag går och lägger mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Veckans skörd #14 Bokrea Style (varning: bildtungt inlägg!)

 1. Jag stod och petade lite på en Marilyn Monroe bok ganska länge, men till slut fick den åka tillbaka i hyllan. Men nån gång ska jag ha den!

 2. Lena skriver:

  Underbart härliga bokfynd du gjort. Maken var på vippen att köpa boken om Marilyn Monroe men valde istället en jättefin bok om Per Gessle!

 3. Carro skriver:

  Jag var en av de som inte alls gillade Caitlin Moran, men hoppas såklart att du är en av de som gillar den 🙂
  Och Hungerspelen tror jag att du kommer att sluka, som i princip alla andra 😛

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag är väldigt kluven till Caitlin Moran. En del saker tycker jag att hon har rätt i och hon är rolig, men sedan säger hon emot sig själv och har saker som får mig att höja på ögonbrynen.

   Vi får se vad jag tycker om Hungerspelen när jag kommer till dem 🙂

 4. Najs 😀

  Det ser ut som riktigt bra böcker! Jag skulle kunna tänka mig att läsa de flesta!

 5. Monika skriver:

  Vilka härliga bokhögar 🙂 Kelly Links bok råkade visst jag också klicka hem…

 6. Åh, ser många fina böcker! Ska bli väldigt spännande att se vad du tycker om Moment 22 och Processen sen. Själv fick jag inte riktigt ordning på Moment 22 men Processen tyckte jag väldigt mycket om 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Moment 22 får nog ligga och vänta tills sommaren och den eventuella ledigheten. Den var lite tjockare än jag hade väntat mig XD Processen ska jag nog försöka läsa innan dess 🙂

 7. Lottens Bokblogg skriver:

  Ska bli intressant att se vad du tycker om Moment 22:-) Och Fjäril i koppel!

 8. Pingback: Musing Mondays: En läsvana - C.R.M. Nilsson

 9. Pingback: Tematrio: Bokreafynd - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.