Veckans skörd #147

Det dröjde rätt så länge in på det nya året innan jag fick hem några nya böcker. Först kom ett väldigt vackert paketerat recensionsexemplar, som också var den första boken att hitta hem till lägenheten (där jag numera är så gott som inflyttad – det finns fortfarande en hel del saker kvar hos mina föräldrar, men alla böcker är här. Och det är väl det viktigaste?)

Tyvärr hade min kamera laddat ur så jag kunde inte ta några bilder, utan det fick bli att jag lånade från Goodreads. Recensionsexemplaret var detta:

Ordbrodösen är Anna Arvidssons debut och har recensionsdatum redan imorgon. Jag har faktiskt hunnit både läsa och skriva recension trots totalt flyttkaos, så om ni vill veta vad jag tycker

Sedan är det även dags för årets första Kulturkollo läser. Då jag länge velat läsa boken de valde så reserverade jag den illa kvickt och hämtade ut nu i veckan:

Mamma är bara lite trött av Sara Beischer handlar om Minna, lärare och småbarnsmamma som kämpar med att få livspusslet att gå ihop. Tills det inte går längre. Hon bränner ut sig. Det här är en bok som ska bli väldigt spännande att diskutera. Jag läst faktiskt ut den på två dagar och hade svårt att lägga den ifrån mig. Diskussionen drar inte igång förrän den 6 februari, samma dag som jag måste lämna igen boken. Jag hoppas att jag ska kunna diskutera utan den vid min sida.

Sedan vann jag en bok förra året, nämligen allas våran Boktjuvens debutroman:

Kattguden handlar om Liam, som upptäcker att en kattgud planerar att ta över världen med hjälp av katter. Det låter spännande och jag hoppas hinna läsa den snart. Kanske i februari.

Och tänk – än har jag inte köpt en enda bok! /skryt (Det kan inte ha något att göra med att jag har ett hem att möblera. Nej. Det är bara jag som är duktig.)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #147

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Härligt 🙂 Den där Ordbrodösen verkar många bokbloggare ha fått. Inte jag dock. Så jag får invänta recensionerna.

 2. Monika skriver:

  Jag håller med Lotten; alla verkar ha fått Ordbrodösen. Utom jag och Lotten då 🙂 Ska bli spännande att höra vad ni alla tycker om den.

  Och det är faktiskt så att man inte alls bor där man lägger hatten utan där man ställt sina böcker 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag fick nog en förfrågan för att jag hade skrivit om att jag var nyfiken på den 🙂 Men jag kan ju säga så här mycket: den var bra 😉

   Det har ju inte börjat kännas riktigt som hemma förrän nu när böckerna börjar komma på plats.

 3. Lena skriver:

  Åh vilka trevliga böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.