Veckans skörd #157

Det här är visst en månad som jag ägnar åt att köpa lite nördiga prylar. När CDON hade Green Friday var det inte böcker som inhandlades, utan saker som detta:

Detta är en Trivial Pursuit utgåva med fokus på Harry Potter. Jag hade dock missat att det var enbart filmerna det handlade om, vilket gör det lite mindre kul, men jag längtar ändå efter att spela det med någon.

Ytterligare en sak införskaffades på den rean:

Det är en sådan där värmekänslig mugg som skiftar motiv när den fylls med het vätska. Nu glömde jag ta en bild till bloggen på när den skiftar, men den som följer mig på Instagram har redan sett att den fungerar hyfsat bra. Den gamla texten syns fortfarande igenom, men det är fortfarande en kul grej.

Och så till böckerna, bara för att det här råkar vara en bokblogg. Ibland känns det som förfrågningarna kring recensionsexemplar avstannar, men sedan kommer det igång igen. I förra veckan tackade jag till tre recensionsex, varav det enda som hittills har dykt upp är denna:

Jag såg den här först som ett utskick från förlaget, men det var inte förrän författaren skrev och undrade om jag ville läsa Fingal Olsson och hans sällsamma katt som jag bestämde mig för att ge den en chans. Min recension är förhoppningsvis uppe nästa vecka.

Sedan gjorde jag en liten bokbeställning som orsakade en hel del nyfikenhet på Instagram:

Båda dessa två har jag läst sedan tidigare, men jag läste The Mousehole Cat av Antonia Barber på svenska som barn. Det ska bli lite kul att läsa på originalspråk. Pricken av Margret Rey minns jag att min mormor hade och att hon tyckte väldigt mycket om den. Jag har inga minnen av att hon läste den för oss. Bara boken i hennes hand. Men jag kände att jag var tvungen att ha mitt eget ex nu.

Avslutningsvis fortsätter jag att vara nördig:

Min funkopopsamling har utökats med Luna Lovegood, nifflaren och Newt Scamander. Dessa små figurer gör mig löjligt glad och nifflaren är ju bara för söt. Fast min Harry Potter-hylla börjar få ont om plats nu.

Det var allt för denna gång. I eftermiddag blir det att ge sig iväg och hämta fler paket…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, okategoriserad. Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #157

  1. Bokstund skriver:

    Det spelet är så bra för att det är ultraportabelt 🙂 Äger ännu inga funko, men skulle väldigt gärna vilja ha en nifflare ?

  2. Bokprinsessorna skriver:

    Vart köpte du Funko Popsen? Jag har letat efter Nifflern sjukt länge den var till och med slutsåld i hela London när jag var där hahaha

  3. C.R.M. Nilsson skriver:

    Jag beställde dem på Webhallen.se 🙂

  4. Alltså nifflaren, så söt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.