Veckans skörd #21 Jag firade Världsbokdagen

Jag hade väntat mig att få hem fler böcker än så här denna vecka, men tydligen inte. Men dessa böcker är nog så spännande.

insurgent

Jag kunde inte vänta på Insurgent, så jag beställde hem den för att fira Världsbokdagen (det är väl en giltig ursäkt?). Jag har redan satt tänderna i den och hoppas på att få en del svar på frågorna jag hade efter förra boken.

så får du full pott på högskoleprovet

Jag är lite besviken på den här. Det är ett tunt häfte som han har självpublicerat via Vulkan och som han tog hutlöst betalt för med tanke på att innehållet till stor del verkar vara självklarheter. Men det finns en del som jag tror kan vara nyttigt, så den verkar inte helt värdelös.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckans skörd #21 Jag firade Världsbokdagen

  1. Det är lite tråkigt att högskolematerial, såsom detta till exempel, inte är mer hjälpsamma eller välskrivna. Oftast är de fyllda med helt självklara saker som alla redan vet och det enda man gör är att slösa på pengar. Jag tycker egentligen att det borde satsas mer på dels föberedande material inför högskole- och universitetsstudier, dels material som man kan använda sig av under studietiden. Som typ hur livet som student är, hur man bäst utnyttjar sitt bidrag och tips på hur man pluggar som bäst..

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag måste erkänna att jag inte förstår din kommentar. Boken handlar om högskoleprovet, vilket inte är detsamma som högskolan. Det är en bok med knep hur en ska tänka kring uppgifterna. Inte en särskilt bra bok, men den har redan hjälpt mig förstå matteuppgifterna bättre bara genom att bläddra i den.

      Däremot tycker jag att en ska ge studenter större tillgång till material kring studieteknik och så. Men det här är inte riktigt samma sak.

  2. Lottens Bokblogg skriver:

    Det är klart man ska fira Världsbokdagen med en bok!
    Den andra typen av bok är jag tveksam till, jag tror inte det går att trixa sig fram, och det enda man kan tipsa om är just självklarheter. Det är väl inte en ”officiell” bok skriven av någon inom högskolan, eller?
    Material om studieteknik finns för högskolan rätt mycket, men saknas för yngre barn, trots att skolan förutsätter att barnen kan det… Men det är en annan fråga.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Ja, det ska en nog allt 🙂

      Jag tror det har skett en språkförbistring av något slag, därför jag tror inte att vi alla pratar om samma sak. Högskoleprovet =/= med högskolan och då det är ett prov som alla andra, finns det lösningsstrategier. Därför måste jag säga att jag inte är beredd att hålla med dig. Jag tror definitivt att det går att trixa sig fram till ett bättre resultat på högskoleprovet. Jag tror definitivt att det går att lära sig verktyg för att klara till exempel matteuppgifterna. Det en kan tipsa är om saker som inte är självklara för oss ”matteobegåvade”. När det gäller till exempel NOG är jag inte helt hundra på hur jag ska tänka kring uppgiften och det finns ingenstans på de officiella sidorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.