Veckans skörd #35 Ett skepp kommer lastat

… dessvärre mest med kurslitteratur. Men vi börjar med lite roligare saker, såsom veckans första paket:

hunger games

Jag har ju nyligen läst Hungerspelen och blev därför lite sugen på att se filmen. Det fanns lite motstridiga impulser; jag både ville och ville inte se den. Jennifer Lawrence, till exempel, är inte en av mina favoritskådespelare, men hon gjorde ett bra jobb. Däremot tycker jag inte att castingen av Katniss gick schysst till. Jag ville heller inte förlora min egen bild av karaktärerna. Å andra sidan hade jag redan börjat få abstinens av den här världen och ville bara fördjupa mig i den helt och hållet. Så jag har nu sett filmen också.

Förmodligen kommer det bli en Hungerspelsvecka på bloggen där jag publicerar recensionerna på böckerna och filmrecensionen. Datum är ännu inte bestämt.

Veckans andra paket kom i torsdags:

nordiska väsen

Ett otroligt fint recensionsexemplar från B. Wahlströms. Tack så hemskt mycket!

Det tredje och sista paketet kom igår. Det är det som innehöll kurslitteraturen, men det finns även en bok som kommer dyka upp på bloggen. Det här är en del av mina kurslitteratur denna termin:

kurslitteratur

Ovanligt nog så har jag en skönlitterär bok bland dem. Det är Egalias döttrar av Gerd Brantenberg, som är den enda ni garanterat kommer att få se recension på. Tidigare har jag ju recenserat all kurslitteratur jag har läst helt och hållet, men det är ganska jobbigt och jag orkar nog inte göra det i år.

Egalias döttrar verkar vara right up my alley, så att säga. Det ska bli kul att sätta tänderna i den.

Om ni gissar att en av mina kurser handlar om funktionshinder/funktionsnedsättningar; en annan om konflikthantering och en tredje om genus, då har ni gissat fullständigt rätt!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #35 Ett skepp kommer lastat

  1. Lena skriver:

    Tyckte att filmen Hunger Games var riktigt bra gjord. Ser fram emot uppföljaren.

  2. Hellen skriver:

    Vad kul att det blev bl. a. genus 🙂 Sökte också till några kurser i det, men blev inte det i slutändan (men det är fortfarande lockande!). Lycka till i förskott och ser fram emot alla recensioner 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag tror att den kursen kommer att bli så himla kul 🙂 Den har inte börjat ännu, utan kör igång i september, men jag kommer nog inte kunna vänta till september med att läsa Egalias döttrar.

      Tack! 😀

  3. Hungerspelen är så bra! Tycker jättemycket om serien och filmen är också bra. Längtar så mycket efter Catching Fire och vill se den nu! 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag känner lite samma sak – jag vill se Catching Fire nu på stört. Samtidigt är jag lite nervös – trailern får det att se ut som om de har avvikit en del från romanen och andra boken är min favorit av de tre… Men jag ser fram emot den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.