Veckans skörd #92

lillebror

Sötnosen åsido, så har det också trillat in lite mer bloggrelaterade saker. En film släpptes på DVD i måndags och den hade jag förhandsbokat:

mockingjaypart1

Jag missade ju att gå och se Mockingjay Part 1 när den gick på bio, vilket troligen var på grund av att den hade premiär i samma veva som jag var som sjukast. Nu har jag dock tittat på den och det ska bli spännande att recensera den.

Det har också blivit så att jag har utnyttjat mitt lånekort på biblioteket och lånat tre e-böcker:

ebokslån

Min läsplatta har varit utan sällskap alldeles för länge, så det är dags att damma av den och läsa lite böcker. Då passar det bra att låna den senaste cirkelboken hos Boktokarna: Stål av Silvia Avallone, samt två andra böcker som jag är nyfiken på: Himlen börjar här av Jandy Nelson och Avblattefieringsprocessen av Zulmir Bečević.

Jag har också lånat en del böcker till en kurs som jag börjar läsa på onsdag. Det kan hända att jag recensera någon av dem på bloggen.

Vårutgivningen verkar också ha tagit fart på allvar och det är på väg en del recensionsexemplar till mig. Men bara ett, från Undrentide förlag, har hunnit anlända denna vecka:

variaVaria av Charlotta Jonasson utspelar sig i en avlägsen framtid där jorden har intagits av främmande varelsen med förmåga att omskapa människorna till sin avbild. Lenka är en av dem som har valts ut till detta och hon har förlikat sig med tanken. Åtminstone tills hon möter Varic, men då är det för sent, förvandlingen är påbörjad. Eller?

Jag tycker den låter väldigt spännande och står näst på tur.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Veckans skörd #92

  1. Lena skriver:

    Mockingjay part 1 är på väg till oss också med posten.

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Spännande! Sonen var och såg Mockingjay men vi missade den, så jag är väldigt sugen på att köpa den.

  3. Monika skriver:

    Mockingjay fick jag hem förra fredagen, men av någon underlig anledning så börjar filmer och TV-serier läggas på hög också. Kanske hinner jag se den till påsk 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.