Bokbloggsjerka: Att bli förtjust i karaktärer

Bokbloggsjerka

Denna grå, dimmiga fredagsmorgon är det svårt att hålla ögonen öppna. Det blir till att dricka många koppar te innan jag kan kalla mig själv för människa på nytt. Förhoppningsvis kan jag ändå svara på veckans jerkafrågaÄr det bara jag som kan bli ”sjukligt” förtjust i en karaktär i en bok eller på tv/film?

Nej, du är definitivt inte ensam. För mig är det om jag blir riktigt förtjust i en karaktär som är avgörande mellan om jag kommer att gilla en serie eller om jag kommer att älska en serie.

De senaste karaktärerna som jag har blivit riktigt förtjust i är Sam Winchester från Supernatural och Melinda May från Agents of S.H.I.E.L.D. I bokvärlden så är det nog Jamie och Claire från Outlander-serien samt Biffy från Parasollprotektoratet som jag har fallit hårdast för. Nu bör jag kanske skilja på att det inte alltid är så att jag blir attraherad av karaktärerna, men att de på något sätt tar sig in under huden på mig så att jag känner mig lite förälskad ändå.

En liten lista av karaktärer som jag är väldigt förtjust i:

 • Severus Snape (Harry Potter)
 • Spencer Reid (Criminal Minds)
 • Fox Mulder (Arkiv X)
 • Neil Caffrey (White Collar)
 • Sam Roth (Vargarna från Mercy Falls)
 • Johanna Mason (Hungerspelen)
 • Finnick Odair (Hungerspelen)
 • Morgana (Merlin)
 • Nick Stokes (CSI)
 • Kurt Hummel (Glee)

Det känns som om jag skulle kunna fortsätta i alla evighet, men jag nöjer mig så.

Och nu till något helt annat. Jag har varit sprickfärdig att berätta en sak för er hela veckan, men ville inte göra det förrän allt var hundra procent klart. Min mamma är allergisk mot katter, så det blir ingen bloggkatt för min del. Men min syster har precis köpt hund så det blir en blogghund. Kära ni, jag vill presentera er för Lillebror:

lillebror

Tro det eller ej, men det är mestadels dvärgpudel i honom. Mamman var en korsning chihuahua/japanese chin och det är de dragen som har slagit igenom mest. Han är dryga året och fortfarande lite valpig. (Lyckligtvis har han slutat tugga på saker, annat än på mina tår om han tycker att jag har varit borta för länge.) Så som det anstår ett bloggdjur så tycker han om att göra det besvärligt att blogga genom att antingen a) somna på min arm b) drapera sig över mig på ett sätt som gör att jag inte kommer åt datorn.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

46 svar på Bokbloggsjerka: Att bli förtjust i karaktärer

 1. Helen skriver:

  Först av allt, en så kär lite blogghund! =) För det andra har du många karaktärer som jag under denna ovanligt tidiga morgon glömde bort =) Sam Roth, Nick Stokes, Spencer Reid och Fox Mulder skulle jag kunnat skriva upp med.

 2. Ewelina skriver:

  Åh vad kul med hund! 🙂 Känns som att det finns några böcker och serier som jag måste kolla upp nu. Tack för tips!

 3. Monika skriver:

  När det gäller Severus Snape, som jag också gillar, så handlar nog mycket om att jag gillar Alan Rickman 🙂

  Mysigt med en vovve 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Alan Rickman är en favorit hos mig också, även om jag mest föll för karaktären i böckerna.

   Väldigt mysigt. Skönt att ha någon som vill sova intill när jag sitter och läser 🙂

 4. Chriss skriver:

  Åhhh, ja, Biffy! <3 Fast jag måste erkänna att jag var lite mer förtjust i Lyall …

  Gud vad gullig hund, vad roligt! 🙂

 5. Bokprinsessorna skriver:

  Vilken söt hund. Och ja jag håller med dig i allt du skriver, alltså host Finnick Host 😀

 6. Sanna skriver:

  Vilken underbar blogghund! Hoppas det blir många foton på honom framöver. Och så håller jag helt med om Snape, han är bäst.

 7. [Anna] skriver:

  Ååååh vad söt lillebror är <3

 8. Marie Eggimann skriver:

  Jag känner inte till en enda, ja kanske Harry Potter men vilken var de av figurerna.
  Hungerspelen har jag sett men gud va mitt minne är tomt idag.

 9. anettesbokboble skriver:

  For en vakker liten venn! Og Claire og Jamie er mine store favoritter også 🙂 God helg fra Anette http://www.anettesbokboble.com

 10. Johanna skriver:

  Åh nu tappade jag helt fokus på frågan, vilken bedårande söt liten blogghund 🙂 Pussa honom från mig 🙂

 11. Maddes bokblogg skriver:

  Vilken söt liten vovve!

 12. Tolkade frågan som att det var åt romantisk förtjusning, var nog tur för annars hade jag kunnat fortsätta ett tag till… Har också en förmåga att tycka bättre om böcker där jag gillar karaktärerna 🙂

  Och vilken söt Lillebror 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det är svårt att förklara vad jag menar. Om Kurt Hummel och Biffy inte vore gay skulle jag nog vara romantiskt attraherade av dem, men som det är nu så blir det mest att de har en särskild plats i hjärtat.

   Han är så himla go <3

 13. Arkiv X och Harry Potter har jag sett.

 14. Carro skriver:

  Jag har bara läst första delen men gillade inte alls Jamie och Claire! Men däremot gillar jag blogghundar 😉

 15. Boklysten skriver:

  Hrattis till blogghunden!

 16. MonsterSteffa skriver:

  Snape är verkligen en karaktär som växer, särskilt i böckerna!
  Såg att du skrev Spike också i kommentarerna… Men jag säger Angel! <3 Spike har definitivt sin charm, men det är Angel jag föll för! <3

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Ja, jag tycker inte Snape fick särskilt stor roll i filmerna, vilket var synd 🙂

   Angel var min favorit först, men sedan dess har jag börjat tycka att han är… tråkig, förlåt, och att Spike är en mycket intressantare karaktär.

 17. Bokhuset skriver:

  Men åh vilken söt! Skulle jättegärna skaffa hund men vi har inte tid att ta hand om en liten valp så som man skulle behöva. Så småningom kanske.

  Kul att du nämner Sam. Jag har alltid varit svag för Dean som karaktär i serien ( humorn ). Men egentligen är Sam den jag skulle föredra på riktigt.

  Och Spencer Reid! Jag gillar nördkaraktärer. 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det går ju att adoptera en vuxen hund, och det är riktigt trevligt det också.

   Jag gillade Dean bättre i början av serien, men har börjat störa mig alltmer på honom. Reid däremot tycker jag fortfarande är underbar 🙂

 18. Ewa K skriver:

  Fox Mulder är helt i min smak.

 19. Freja skriver:

  Åhhh, vilken sötnos! Jag har ju tre bloggkatter, men skulle så gärna ha hund med. Och råttor. Och papegojor. Och sköldpadda. Och höns. Och gärna en get… Kanske tur att jag har en man som säger stopp…

  Vad gäller karaktärer är jag oxå förtjust i Fox Mulder och ser fram emot att Arkiv X ska återkomma!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det var inte dåligt med djur du vill ha 🙂 För min del räcker det just nu med hund. Visserligen skulle jag vilja ha katt och ett akvarium, men det får vänta till någon gång i framtiden.

   Ja, det ska bli spännande att se vad det blir av det 🙂 Jag har fortfarande tre av de ursprungliga säsongerna kvar att se 🙂

 20. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Outlander verkar vara ett måste. och hur kunde jag glömma Fox Mulder?

 21. Lena skriver:

  I Harry Potter finns det så många fantastiska karaktärer. Ja just det, Fox Mulder glömde jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.