Virka läskigt söta figurer

Virka läskigt söta figurer

Virka läskigt söta figurer

Betyg: ☆☆☆
Författare: Christen Haden
Originaltitel: Creepy Cute Crochet
Förlag: Bonnier Carlsen (2009)
Antal sidor: 96 sidor

Finns till exempel hos Adlibris, Bokus eller CDON.

Beskrivning

I Virka läskigt söta figurer, visar Christen Haden hur du kan virka en kontorszombie eller en ninja. Eller varför inte en läskig, liten apa? Med garn och virknål i högsta hugg, samt lite andra material, finns här 21 oemotståndliga mönster att sätta tänderna i.

Kommentarer

Alla figurer i boken utgår i stort sett från samma grundmönster. Det är inte ett särskilt svårt mönster. Den som är bekant med Mia Bengtssons mönster kommer känna igen grundmönstret som liknande det bland hennes lättaste figurer. På så sätt är det inte svårt att virka Hadens figurer.

Djävulen ligger i detaljerna istället. Jag har bara virkat två mönster, men skelettbrudgummens hatt fick mig att vilja slita mitt hår. Flera gånger blev jag tvungen att repa upp och börja om från början, innan det till sist gick. Alltså är figuren i sig inte svår att virka, men detaljerna kan bli något besvärliga.

När vi ändå talar om mönstren, så önskar jag att det hade förekommit mer korrvirkningar av Virka läskigt söta figurer. På flera ställen stämmer inte matten och man får antingen fler eller mindre maskor än vad mönstret anger att man ska ha. Detta är inget översättningsfel, om du tror det, då det är flera som har reagerat på detta i originalutgåvan.

Jag blir också något störd över hur kontrollerande Haden är rörande vilken typ av garn och material man ska använda. Likaså att det överhuvudtaget inte finns några alternativ till filtdelarna; flera av dem skulle säkert gå att virka också. Om jag ska virka något, vill jag ha valfrihet över hur det ska se ut efter eget tycke.

Det finns många söta mönster i denna bok, men en del är alltför beroende av de material Haden har valt för att jag någonsin ska virka dem. Men det finns gott om kul i inspiration i boken ändå.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Virka läskigt söta figurer

 1. Lotten skriver:

  Kul att läsa en recension av en sån bok:-)
  Den här finns hemma hos oss också, dottern fick den för några år sen. Bara bilderna är roliga.. Kul att se alla figurer du gjort också!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Roligt att skriva om sådana här böcker också 🙂 Det blir på sätt och vis lättare, då man egentligen bara behöver tänka på hur lätta instruktionerna är och om det ger något. Men den är full av söta mönster och jag hittade ytterligare ett som jag ville göra.

 2. Pingback: Lästa i december 2012 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.