Vita spår av Emelie Schepp

Författare: Emelie Schepp
Serie: Jana Berzelius, #2
Förlag: Månpocket (2016)
Antal sidor: 346 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Ett X2000-tåg rullar in på centralstationen i Norrköping. Ombord på det hittas en ung kvinna död. Allting tyder på att hon har varit involverad i narkotikasmuggling. Men hon reste inte ensam. Den andra kvinnan är spårlöst försvunnen. Det märkliga fallet måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Snart blir dock fallet personligt när det visar sig ha kopplingar till hennes mörka förflutna. När polisen till sist får upp ett spår så riktas misstankarna mot en person i Janas närhet. En person som känner till allt om var hon kommer ifrån. För att kunna skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

Första boken om Jana Berzelius var jag inte helt odelad positiv till, men den gjorde mig ändå sugen på att läsa Vita spår. Emelie Schepp har ett lättläst språk som driver läsaren till att sluka böckerna. Något som även kapitlen av precis lagom längd bidrar till. Det finns ett ständigt driv och det blir riktigt spännande. Karaktärerna har blivit djupare och vi lär känna dem ytterligare. Sidospåren med deras privatliv bidrar till att få dem att kännas levande.

För mig som har bott i Norrköping är det också kul att befinna mig i välbekanta trakter. Även om Janas väg i Vita spår ibland får mig att rynka pannan och undra hur det hela hänger ihop. Att känna ett område väl ger en också nya detaljer att reta sig lite på (skriver detta med glimten i ögat.) Det finns väl inte en själ i Norrköping som skulle tala om någon centralstation. Det är resecentrum som gäller. Så när poliserna börjar prata om att mötas på centralstationen började jag garva.

Även om jag tycker att Vita spår är bättre än debuten, då det mesta sitter på plats och Schepp verkligen har utvecklats som författare, har jag fortfarande lite svårt för själva premissen. Jag har svårt för det här med stora kriminella konspirationer i lilla Sverige, särskilt i Norrköpingsmiljö. Det känns inte särskilt trovärdigt. Fortfarande är det också lite väl förutsägbart, även om spänningen gör det lättare att bortse från det.

Vita spår ger faktiskt fortsatt mersmak, så jag kommer nog att fortsätta läsa om Jana Berzelius framöver.

Andra bokbloggare om Vita spår

Freja funderar; Lottens bokblogg; Boklysten; LexieLäser; Johannas deckarhörna; och dagarna går; Västmanländskans bokblogg; Maddes bokblogg; Bokraden; Zellys bokblogg

Andra böcker i serien

Märkta för livet (recension)

Vita spår

Prio Ett

Pappas pojke

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Vita spår av Emelie Schepp

  1. Pingback: Månadsrapport: Juli 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.