Vuxenpoäng är en myt av Sarah Andersen

Vuxenpoäng är en myt av Sarah Andersen

Författare och illustratör: Sarah Andersen
Originaltitel: Adulthood is a Myth
Översättare: My Bergström
Serie: Sarah’s Scribbles, #1
Förlag: Cobolt (2017)
Antal sidor: 112 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Det här är boken för oss som inte kan sluta undra när man egentligen blir vuxen och om vuxenpoäng ens har någon betydelse. Vi som kan slösa bor en hel helg genom att hänga på internet eller som mest längtar efter att få gå hem igen och dra på oss pyjamas. Eller det där hemska, obekväma med att hålla en läcker kille i handen när man är ute och går. Det handlar med andra ord om alla slags hemskheter och pinsamheter som en ung människa kan råka ut för idag.

Ärligt talat så följer jag inte Sarah’s Scribbles på nätet, utan har bara läst enstaka seriestrippar här och där. Men det har varit tillräckligt för att det skulle vara en självklarhet för mig att klicka hem Vuxenpoäng är en myt från årets bokrea.

Något jag verkligen är glad över att ha gjort, när jag kryper upp i mitt näste av filtar och kuddar i sängen för att ta itu med Vuxenpoäng är en myt. Jag känner, förstås, inte igen mig i allt, men igenkänningen är stor. Ibland kusligt stor. Då vill jag be Sarah Andersen att hon lämnar mitt huvud. Alternativt behandlar royalties för att ha spionerat på mina tankar. Igenkänningen torde vara stark för många introverta personer som bara längtar efter att kunna gå hem och ta på sig pyjamas eller bokmalar, som bygger läsgrottor och begraver näsan i boken för att kunna insupa bokdoften.

Teckningsstilen i Vuxenpoäng är en myt är oerhört enkel. Det är verkligen ”scribbles”, eller kanske snarare en klotterliknande stil över det hela. Samtidigt så är det så uttrycksfullt, särskilt i kombination med texten. Varje sida innehåller bara ett fåtal paneler, men de har alla en slagfärdig poäng eller fångar ett aktuellt samhällsproblem.

Vuxenpoäng är en myt bjuder på stark igenkänning och sug över att läsa fler samlingar i den här serien.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vuxenpoäng är en myt av Sarah Andersen

  1. Gillar den också riktigt mycket! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.