X-Men Days of Future Past

Regissör: Bryan Singer
Manus: Simon Kinberg
Skådespelare: James McAvoy, Michael 
Fassbender, Jennifer Lawrence, Hugh 
Jackman, Ian McKellen, Patrick Stuart
Produktionsår: 2014
Längd: 132 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

I en mörk framtid har mutanternas antal förminskats kraftigt, tack var Sentinels: robotar som kan spåra de som bär på x-generna och anpassa sig efter de mutantkrafter som de möter. Projektet har sitt ursprung på 1970-talet efter att en känd vapentillverkare mördades. Wolverine skickas tillbaka i tiden för att försöka stoppa mordet. Till sin hjälp har han en yngre Charles Xavier och Erik Lensherr när de ska försöka hitta Mystique, som begick mordet, och stoppa henne i tid. Samtidigt kämpar en äldre professor X och Magneto i den mörka framtiden för att ge sina yngre jag en chans att rädda världen.

När X-Men Days of Future Past kom 2014 var ju väldigt pepp på att se den. Men ju mer jag tänkte på den, att blanda originaltrilogin med den nya version av X-Men som jag verkligen älskade, desto mer började jag tvivla på att det egentligen var en sådan lysande idé. Men jag behövde inte oroa mig. Visserligen tokälskar jag inte lika mycket som första filmen, men jag tycker att de båda trilogierna förenas fint. James McAvoy och Michael Fassbender gestaltar värdigt professor X och Magneto, och Hugh Jackman gör sin Wolverine lika suveränt som alltid. Jennifer Lawrence är bra som Mystique. Jag uppskattar hennes och professor X nya relation i dessa filmer: svårigheten och snårigheten i den. Både McAvoy och Lawrence gör ett fint jobb. Det är också skönt att det rör sig om en syskonrelation, snarare en romantisk relation

X-Men Days of Future Past bjuder på snyggt foto och bra val av bakgrundsmusik. Effekterna är snygga och välavvägda. De känns aldrig för mycket, utan skapar en trovärdighet till mutanternas förmågor. Kostymavdelningen förtjänar verkligen en eloge för att ha fångat sjuttiotalet med sina grälla färger och mönster.

Överlag är X-Men Days of Future Past en snygg produktion som bjuder på en hel del spänning och fina skådespelarprestationer.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på X-Men Days of Future Past

  1. Lena skriver:

    Gillar hela denna filmserie även om vissa filmer är bättre och andra lite sämre. Men jättekul underhållning.

  2. Pingback: Månadsrapport: Mars 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.