A Sunday Horse

Bildkälla: Discshop.

Regissör: Vic Armstrong
Manus: Fred T. Kuehnert och Susan 
Rhinehart
Skådespelare: Nikki Reed, Ryan 
Merriman, Cassi Thomson
Produktionsår: 2016
Längd: 108 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
DVD | CDON, Discshop

Debi Walden nådde stora framgångar som junior inom banhoppningen. Men med hennes enkla bakgrund finns helt enkelt inte pengarna till den typ av häst som kan ta henne vidare. Tror hon. Tills en tränare säger till henne att där det finns en vilja, där finns alltid ett sätt. Med sitt öga för hästar hittar hon dem som ingen vill ha, som ingen tror på, och tränar upp dem till att bli vad hon behöver. Framgångssagan är ett faktum. Men en svår ridolycka gör det osäkert om hon kommer överleva eller ens gå igen. Men Debi har aldrig varit den som ger upp.

A Sunday Horse är baserad på en sann historia. Den är också i högsta grad väldigt amerikansk där de religiösa inslagen duggar tätt och kan kännas främmande för en svensk tittare. Det innebär även att den inte riktigt vågar gå in på djupet i det den skildrar. Det blir en tämligen ytlig skildring av den amerikanska drömmen, om att arbeta hårt för att uppnå sina drömmar. Debis skada, som ges stort utrymme i baksidestexter, slätas i närmast över. Som om ambitionen har funnits att göra ett drama i stil med Million Dollar Baby (fast med ett lyckligt slut) utan att våga löpa hela linan ut.

Nu låter detta som en sågning av A Sunday Horse. Det är det inte. Om du tar det för vad det är och stänger av lite kritiska tankar, som att ingen av hästarna som skildras egentligen skulle klara av den här nivån, så får du en riktig må bra-film. Det är medryckande med trevliga skådespelarprestationer och rätt så snyggt foto. Den tjänar på det här inneboende i sportfilmer att du verkligen vill se huvudpersonen lyckas.

A Sunday Horse är långt ifrån ett mästerverk, men om du vill ryckas med för en kväll och känna dig peppad i efterhand, då är det filmen för dig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på A Sunday Horse

  1. Pingback: Månadsrapport: November 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.