Antique Bakery 1 av Fumi Yoshinaga

Omslagsbild Antique Bakery 1 av Fumi Yoshinaga

Författare: Fumi Yoshinaga
Illustratör: Fumi Yoshinaga
Originaltitel: 西洋骨董洋菓子店 1
Översättare: Sachiko Sato
Förlag: Digital Manga Publishing (2005)
Antal sidor: 191 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I high school bekände Ono sin kärlek för den vackra Tachibana, som spottade honom i ansiktet och hånade honom. Sedan dess har Ono kommit långt. Nu, fjorton år senare, är han en konditor i världsklass och en playboy som är ute ur garderoben. Ingen man kan motstå Onos charm, eller hans matlagning, vilket dessvärre orsakat en del tråkigheter på arbetsplatsen. Nu jobbar han på det lilla Antique Bakery i Tokyo tillsammans med Tachibana och en före detta boxare som numera är Onos lärling.

Om jag hade sett att det satt en etta bakom titeln, hade jag nog inte köpt Antique Bakery 1 när jag hittade den på Myrorna. Nu måste jag komma på ett sätt att läsa resten av serien, som inte är helt lätt att få tag på.

Inledningsvis fann jag det lite svårt att komma in i Antique Bakery 1. Fumi Yoshinaga går tillbaka i karaktärernas förflutna i korta scener. Vi möter Ono och Tachibana när Ono bekänner sin kärlek för honom. Eiji när hans boxningskarriär tar slut. En sidokaraktär under hennes high school-dagar. En allvarlig föredetta polis som smyger med sitt kakberoende. Hur alla dess berättelser hör ihop är inte klart från början.

Men sedan blir Antique Bakery 1 riktigt charmig. Det är en typisk shoujo-berättelse med humor och värme, och än så länge har inte handlingen kommit så längt annat än att etablera de underbara karaktärerna. Det finns vinkar om ett mörkt förflutna. Yoshinagas teckningsstil är sparsmakad med eleganta linjer, men sinnrik detalj för de många bakverken som finns i berättelsen och som får läsaren att dregla.

Antique Bakery 1 är en charmig inledning på en serie och jag blir, mot min vilja, nyfiken på fortsättningen.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.