Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik av Sara Lövestam

Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik av Sara Lövestam

Författare: Sara Lövestam
Illustratör: Sunna Johansson
Förlag: Piratförlaget (2019)
Antal sidor: 141 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik välkomnar Sara Lövestam oss in i en värld av prinsessor och riddare, språkpoliser på moped, en skälmsk katakres, makthungriga världsledare och introverta interjektioner. Det är en sagobok för språkälskare. Eller en grammatikbok för sagoälskare. Hur du nu väljer att se på saken.

Går det att lära ut grammatik på ett sätt som är roligt och som får en att skratta? Ja, Lövestam är då helt fenomenal på detta. Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik känns kanske lite som en fotnot till hennes tidigare böcker, samtidigt som den står på sina egna ben när den förklarar grammatiken på Lövestam lättförståeliga och pedagogiska vis. Sagorna är ofta mycket humoristiska och efterföljs av en förklaring till den grammatik (eller semantik eller retorik) som varit en del av sagan. Eller en hänvisning till var du kan läsa mer om det du just läst i Lövestams övriga böcker.

Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik innehåller fjorton sagor. Här får vi bland annat träffa titelns riddar Kasus, som vaktar en gräns som få lyckas ta sig över. Kasus, satsflätor, positionsschemat och katakreser – genom de små, korta historierna får vi lära oss mer om hur de fungerar. Sunna Johansson har illustrerat sagorna och hennes humoristiska bilder passar perfekt till Lövestams berättarstil.

I Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik visar Sara Lövestam åter att grammatik inte behöver vara mossigt och tråkigt, utan att det kan göras lekfullt och bjuda till ett och annat skratt.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik av Sara Lövestam

  1. Pingback: En utvärdering av bokrean 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.