Birds of Prey, and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Omslagsbild Birds of Prey, and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Regissör: Cathy Yan
Manus: Christina Hodson
Skådespelare: Margot Robbie, Rosie Perez, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett, Ella Jay Basco, Ewan McGregor
Produktionsår: 2020
Längd: 109 minuter

Det har tagit slut mellan Jokern och Harley Quinn. När hon kungör uppbrottet på ett uppseendeväckande vis, upptäcker hon plötsligt att utan Jokerns skydd är det många som vill se henne död. När Gothams mest okänt narcissistiska skurk, Roman Sionis, fångar henne, gör hon vad som krävs för att rädda sitt skinn. Inklusive att kidnappa en ung ficktjuv som har gjort misstaget att stjäla från Sionis. Men snart ändrar sig Harley Quinn och slår sig samman med en sångfågel, maffiaprinsessa och polis för att beskydda den unga Cass. Den osannolika kvartetten måste slå sig samman för att sänka Sionis.

Min upplevelse av DC Comics försök att filmatisera sina serier är att de ofta haltar lite. Till skillnad från Marvel, så verkar man helt enkelt inte riktigt lyckas. Därför blir jag positivt överraskad hur pass mycket jag tycker om den skruvade skrönan Birds of Prey. Margot Robbie är verkligen perfekt som Harley Quinn och hennes sätt att berätta denna historia är mycket underhållande. Vi både snabbspolar förbi avsnitt och backar tillbaka bandet för att se hur händelserna ledde fram till det vi ser på skärmen. Dessutom, kvinnlig solidaritet och vänskap i strålkastarljuset? Heck yeah! Jag älskar särskilt en slagsmålsscen där Harley Quinn räcker Black Canary en hårsnodd för att hon ska slippa få håret i ansiktet när hon slåss.

Dessvärre lider Birds of Prey av en tämligen tunn historia och en ännu tunnar antagonist. Ewan McGregor brukar vara bra, men som den psykopatiska Roman Sionis övertygar han föga. Det saknas trovärdighet och djup till hans motiv, och därmed blir storyn tunn. Men med slagfärdiga oneliners, snyggt foto och snygg kostymdesign har man ändå vansinnigt roligt medan man tittar på Birds of Prey.

Trots en tunn historia och föga övertygande antagonist, är Birds of Prey ett underhållande actionäventyr där Margot Robbie verkligen briljerar.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.