Bloggen fyller 4 år. Tävling!

födelsedagstårta

Tiden går fort när en har roligt brukar det heta och det är svårt att fatta att jag har bloggat i hela 4 år. På dessa 4 år har det blivit hela 2159 inlägg och jag har recenserat 419 böcker. Detta måste ju givetvis firas! Jag tänkte lotta ut två böcker i år till varsin vinnare.

Den första boken är David Safiers Ung i ghettot:

ung i ghettot

16-åriga Mira smugglar mat för att hon och hennes familj ska överleva ghettot i Warszawa. När hon får veta att ghettots alla invånare ska skickas till koncentrationslägren för utrotning ansluter hon sig till motståndsrörelsen. Tillsammans lyckas de stå emot SS-styrkorna längre än förväntat. Mycket längre. I hela 28 dagar.

28 dagar för att leva ett helt liv.
28 dagar för att bli en legend.

Den andra är debuten En dröm från att dö av Emelie Kalén Loxi:

en dröm från att dö

”Du är inte riktigt klok”, muttrade Ellen och gned handflatorna mot varandra.

”Och det menar du att du är?” Blicken smalnade.

”Varför går du i så fall hit?”

”Varför går du själv hit?”?

”Jag har för mycket skit i mitt liv.” Han fuktade sina breda läppar.

”Jag tror jag kommer att dö ung.”

Han bor i Stockholms innerstad, studerar konst och jobbar som fotomodell.
Hon lever i en sluten värld där tiden står still. Han gör vad som helst

Reglerna

 1. Kommentera detta inlägg med att du vill vara med och vilken bok du vill vinna. Ge mig också ett boktips. Kom ihåg att skriva med en mejladress så att jag kan kontakta dig. På detta vis får du en lott.
 2. Gilla bloggen på Facebook eller följ på Twitter eller Instagram för en extralott. På detta vis får du en extralott.
 3. Sprid ordet om tävlingen. Detta kan du göra antingen via egen blogg, Twitter, Facebook eller Instagram. Då får du ytterligare en extralott.
 4. Totalt kan du alltså få tre lotter.
 5. Tävlingen pågår fram till klockan 23.59 söndagen den 24/1. Lycka till!

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

40 svar på Bloggen fyller 4 år. Tävling!

 1. Robert W skriver:

  Klart jag vill vara med. Just nu läser jag Hanna E Lindbergs Sthlm Confidential. Den verkar lovande, så den rekommenderar jag gärna.

  Jag har även nämnt din tävling på min blogg:
  http://skrivrobert.blogspot.se/2016/01/crm-nilssons-blogg-fyller-ar.html

  Skulle gärna gilla din blogg på FB om jag bara fattade hur man gör det 😉

 2. Monika skriver:

  Fyra år! Det är inte klokt 🙂 Grattis!

  Tävlingen avstår jag 😉

 3. Sofies bokblogg skriver:

  Grattis!
  Jag är gärna med i tävlingen, och om jag har turen att vinna vill jag ha ”Ung i ghettot”. Jag gillar din sida på fb och vill tipsa dig om ”Djupa ro” av Lisa Bjärbo: en av förra årets bästa ungdomsböcker!
  Min mejladress: sofie.tiger(snabela)hotmail.com

 4. PernillaJ skriver:

  Grattis! Jag skulle gärna vilja ha Ung i ghettot! Tipsar om Rabbit Hayes sista dagar av Anna McPartlin som jag nyss läst. Följer dig på instagram.

 5. Pockethexan skriver:

  Grattis till dina fyra år, åren går verkligen fort när man bloggar. Jag är nämligen inne på mitt sjunde år som bokbloggare. I mitt senaste inlägg http://pockethexorna.blogspot.se/2015/12/ung-i-ghettot-en-positiv-upplevelse.html rec. jag Ung i ghettot o jag tycker det var en spännande o intressant bok så det e verkligen ett bra pris. Då förstår du säkert vilken bok jag vill vinna!
  Boken jag kan rekommendera är den jag läser just vilket är Regissören av Angelika Braun. Både för att den känns lovande i början av boken o för att hon var en kul o trevlig människa som jag tyckte mycket om att träffa under Bokmässan i höstas.

  Jag skriver om din tävling på min blogg o på Fejan under Pockethexan.

  Kramis i från Pockethexan själv som nu kommer att göra ett nytt försök med årets Kaos utmaning, för förra årets blev det inte så många böcker som matchade utmaningarna, men skam den som ger sig!

 6. Pingback: Tematrio: Dystopier - C.R.M. Nilsson

 7. Nilmas Bokhylla skriver:

  Jag är inte med men vill bara säga grattis till 4 år! Det firar jag också i år så snart kommer en tävling upp hos mig med 🙂 Kul!

 8. Lottens Bokblogg skriver:

  Hej!
  Jag är gärna med. Gillar dig redan på Instagram och Facebook. Inlägg på bloggen kommer i morgon (jag återkommer med länk). Eftersom jag själv gav bok nummer ett till maken i julklapp så önskar jag mig bok nummer två 🙂
  Nu har du väl redan införskaffat När hundarna kommer, annars skulle jag tipsa om den 🙂 Hur är det med Min pappa Ann-Christine av Ester Roxberg, har du läst den? Den får bli mitt tips.

 9. Boklysten skriver:

  Grattis till de fyra åren!
  Vill gärna vara med i tävlingen och skulle i såna fall vilja vinna En dröm från att dö, den andra boken har jag redan läst. Mitt boktips är Jag är Pilgrimen av Terry Hayes.
  Jag gillar dig redan på Facebook och har tipsat om tävlingen här
  http://boklysten.blogspot.se/2016/01/tavling-hos-crm-nilsson.html

 10. Pingback: Födelsedagstävling! | Lottens Bokblogg

 11. Pingback: Bokbloggsjerka: Bok baserad på film - C.R.M. Nilsson

 12. Marie Eggimann skriver:

  Grattis, gillar dig på Facebook och Instagram och Twitter och nu la jag till dig på Goodreads också.
  Har skrivit om tävling här http://eggetbok.blogspot.se/2016/01/crm-nilsson-fyller-4-ar.html
  Mitt tips är; .David Benioff – Tjuvarnas stad som när jag läst den gav jag den nog inte det betyg den förtjänade. För scener ur boken har flera gånger ploppat upp i min hjärna. Här kan du läsa vad den handlar om http://www.bokus.com/bok/9789170017315/tjuvarnas-stad/ Om jag mot förmodan har tur med mig vill jag vinna En dröm från att dö av Emelie Kalén Loxi

 13. Sara Pepparkaka skriver:

  Grattis till fyra år! Jag vill ju förstås vara med och tävla, om ”En dröm från att dö”, tror jag. (Det var det som var tävlingen, eller hur? Att kunna välja mellan böckerna? För det var svårt.) Jag följer på Instagram, och gillar numera också på Facebook. Och tipsar på bloggen!

 14. Kajsa skriver:

  Grattis! Du var en av de första bloggar jag började läsa när jag själv gav mig in i ”branschen” och jag har inte slutat sedan dess. 🙂

  Mitt tips är den bok som jag fortfarande kan fundera på trots att det var många veckor sen jag läste ut den. Boken är M Train av Patti Smith. Jag blev trollbunden av henne och språket som hon behärskar med stor kontroll. Rekommenderas varmt.

  Jag gillar redan på FB/Instagram och skulle gärna vilja vinna Ung i ghettot om jag har sån tur. 🙂

  kajsasbokblogg(a)gmail.com

 15. Hannah skriver:

  Hejhej! Stort grattis! Är dock smått irriterad nu för mina rätt så långa kommentar försvann när jag skulle publicera den, gaaah!

  Efter mycket om och men, så skulle jag vilja vinna boken ”ung i ghettot”, för att få ett nytt perspektiv från koncentrationslägrena, utöver historieböckerna i skolan! (och har inte läst så mycket sånt innan!)

  Har skrivit ett inlägg här: http://drawreadandtakeaphoto.blogspot.se/2016/01/tva-fina-tavlingar-tips.html och ska nu följa dig på Facebook under ”Hannah Carlsson”!

  Den bästa bok som jag läst än så länge iår är nog Hungerspelen. (eller ja, läser den för tillfället!) Har sett de två första filmerna innan jag började läsa serien – och trots det så älskar jag boken och kan rekommendera den 🙂 Om du sett filmen, så gör boken att du förstår allt mer på djupet.

  Mail: Hannah.blogg14 (at) gmail.com

 16. Daniella skriver:

  Grattis! 🙂
  Ifall jag har tur och vinner väljer jag boken ”Ung i Ghettot” och jag tipsar om boken ”A Monster Calls” av Patrick Ness, en väldigt rörande och känslosam bergochdalbana, som även kommer ut som film detta året.
  Jag har gillat FB-sidan och tipsat om tävlingen här:
  http://booktwin.blogspot.se/2016/01/tips-om-tavling_23.html

 17. Pingback: Sista chansen! - C.R.M. Nilsson

 18. Lene skriver:

  Grattis med bloggbursdag. Jeg melder meg på med 3 lodd. Følger på fb og har linket på bloggen min. Ønsker meg den første boken.
  En bok jeg vil anbefale som er en ungdomsbok er fuck verden av Monika Steinholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.