Bokbloggsjerka: Hur hinner jag läsa så mycket?

BokbloggsjerkaFredag igen och det ska bli skönt att ta helg. I veckan har jag genomfört lite intervjuer så nu är det transkribering som gäller, medan jag försöker boka om de som ställde in eller boka in nya deltagare. Men det går framåt med uppsatsen.

Men innan jag sätter igång tänkte jag ta itu med mitt fredagsnöje: bokbloggsjerkan! Veckans fråga lyder: Hur hinner du läsa så många böcker?

Det går att hinna läsa en hel del på sådant som riskerar att annars blir dödtid. I väntrummet, i kön, på bussen inte till stan, när datorn strular och det tar en evinnerlig tid. Då är en bok en riktig räddning.

Jag har också turen att jag slipper bli åksjuk om jag läser, så under långa bussresor eller bilresor sitter jag gärna och läser. Just nu pluggar jag bara på halvfart så jag gör det jag ska på förmiddagen och sedan har jag eftermiddagen fri att ägna åt vad jag vill. Då sitter jag ofta och läser en timme. Jag läser också en timme eller två innan jag släcker lampan.

Eftersom jag just nu bara följer en enda serie på tv så öppnar det också upp för mer lästid.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

42 svar på Bokbloggsjerka: Hur hinner jag läsa så mycket?

 1. Maddes bokblogg skriver:

  Tittar aldrig på tv och på det så får jag flera timmar extra lästid i veckan!

 2. Therése skriver:

  spännande med intervjuer och transkribering, den delen av livet kan jag sakna ibland!
  tyvärr kör jag ofta bilen om jag befinner mig i en så där försvinner ju lästiden men bussen är jag alltid inne i en bok typ, skönt sätt att få tiden att gå=) Och vad skulle en göra med all väntan på olika platser utan en bok?! 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det är ju väldigt kul att hålla på 🙂 Det är första gången för min del, så jag lär mig allt eftersom.

   Ljudböcker finns ju för bilkörande, men ibland behöver en ju koncentrera sig på trafiken snarare än lyssna till en bok.

 3. Monika skriver:

  I bilen klarar jag inte att läsa, men i bussen går det bra. Kollektivtrafiken är bra att ha när man vill läsa 🙂

 4. ibland har jag svårt att utnyttja dötid, men jag har alltid en bok i handväskan, blir aldrig irriterad om jag måste vänta 🙂

 5. Ewelina skriver:

  Jag brukar också läsa när jag åker bil/buss, tycker det är ett bra sätt att utnyttja den tiden till läsning.

 6. Helen skriver:

  Jag studerar just nu heltid ( eller egentligen 150 %) men största delen är hemifrån. Dock läser jag helst på kvällen, dagtid blir det mest engelska som en del i den ena kursen jag läser. Tv:serier älskar jag och följer väldigt många! Men det är min och sambons gemensamma intresse, dock ser vi via datorn oftast och kan då styra över hur mycket och när. Sedan gillar även min sambo att läsa så det ger också tid till läsningen.

 7. Johanna skriver:

  Det är väl så, vill man läsa hittar man tid. Min morfar säger att han brukar läsa medan han lagar mat, och så bränner det tydligen vid ibland också 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Igår när jag lagade mat funderade jag på om jag skulle göra som din morfar 😉 Men paella har så mycket ingredienser att det inte var realistiskt att ens försöka, utan jag stod och hackade grönsaker och höll koll på kastruller och stekpannor.

 8. Ewa K skriver:

  Vill man hitta lästid så gör man 🙂

 9. Sanna skriver:

  Restid är lästid! 🙂

 10. Sara Pepparkaka skriver:

  Kul att höra att uppsatsen går framåt!

 11. Boklysten skriver:

  TV tittar jag mycket lite på, sitter istället och läser.

 12. Är också glad att jag kan läsa i buss osv 🙂

 13. A ROOM OF MY OWN skriver:

  restid mycket bra lästid. synd om alla som blir åksjuka. men gärna tyst kupé.

 14. Carro skriver:

  Jag har försökt använda ljudbok i bilen för att få ännu mer lästid, men tankarna brukar tyvärr vandra åt andra håll.. Borde kanske överväga buss istället 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Om jag enbart ska lyssna på ljudbok, brukar tankarna fara iväg men det fungerar om jag har något annat för händerna. Nu har jag inte körkort, men jag tänker att bilkörning kan vara en sådan aktivitet som hjälper mig att koncentrera mig…

 15. Små dödtidsstunder plockar jag med fram boken. Tror det rör sig om max 20 sekunder av orörlig händelselöshet innan handen rör sig mot boken 🙂

 16. Kajsa skriver:

  Jag läser samtidigt som jag tittar på serier. Multitasking!

 17. Bokprinsessorna skriver:

  Ibland kan långa restider vara en bra grej 😛 Ja får ca 2 timmar gratis lästid tack vare lång restid till jobbet varje dag, så man får tänka positivt där 😛

  Jag har haft tur alla mina (oj låter som jättemånga nu) tv-serier jag följde hade paus samtidigt så fick även där massor av gratis lästid. Men nu är de igång igen och jag hinner inte riktigt med att läsa lika mycket längre, men jag försöker att ta mig tiden att läsa innan jag lägger mig och sover på kvällarna.

 18. Läsa pappersbok i bil funkar inte för mig – men perfekt med en hörbok i cd-spelaren! Alla resor går fortare med litteratur!

 19. Lena skriver:

  Man kan hitta många minuter per dag som man kan ägna åt läsning.

 20. Marie Eggimann skriver:

  Jag har knappt någon restid, tio minuters promenad men är jag lat tar jag bilen.
  Så min lästid blir oftast innan sängdags.

 21. Lottens bokblogg skriver:

  Jag blir åksjuk numera när jag läser och det är verkligen trist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.