Bokbloggsjerka: Nyårslöften

BokbloggsjerkaJerkan är tillbaka efter en längre tids uppehåll. Jippie! Den har varit saknad.

Denna vecka ställer Annika följande fråga: Har du avgett några nyårslöften när det gäller läsning, böcker, författare etc.?

Jag är inte mycket för nyårslöften, men jag har lite mål för det nya året som känns bra om jag kan uppfylla. Bland annat att läsa 100 böcker och försöka läsa minst en bok på spanska. Jag har även tänkt mig att jag ska läsa om Berättelsen om Narnia.

Vad det gäller utmaningar så kör jag i vanlig ordning Boktolvan och Kaosutmaningen. I år är det jag som håller i Kaosutmaningen så det vore jättekul om ännu fler ville hänga på. Det finns lite andra utmaningar jag funderar på om jag ska haka på, men som jag ännu inte har bestämt mig om.

Jag ska också försöka minska på mina bokinköp. Detta gör jag genom att ställa upp en regel om att jag ska läsa fem hyllvärmare innan jag köper en ny bok. Det finns dock vissa undantag. Jag testade det här förra året och genomsnittligen kommer det in runt 130 böcker om året hos mig. Förra året kom det in 102.

Ja, det är väl lite av de mål jag har för året.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

45 svar på Bokbloggsjerka: Nyårslöften

 1. Hyllvärmare stör inte mej 🙂

 2. Boklysten skriver:

  Jag ska också försöka minska på bokinköpen. Lyckades ganska bra förra året så jag hoppas att det går ännu bättre i år.

 3. Annette skriver:

  Jag är gärna med i kaosutmaningen 🙂 Länkar ni någonstans vilka böcker ni läst, eller finns det en sammanställning över vilka som är med så man kan klicka in hos varandra och få boktips?

 4. Narnia läste aldrig jag, bara barnen — det var kanske en miss? 5-1-metoden kanske vore något att testa. För trots att jag har massor oläst köper jag nya böcker.

 5. Häftigt att du tänker läsa på spanska, jag läste spanska i fyra år men har inga bestående minnen… 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag läste spanska i närmare 8 år, och det känns som slöseri med tid om jag inte försöker använda mig av språket. Plus att jag har ett antal olästa böcker på spanska som jag borde ta itu med…

 6. Blir sugen när jag läser dina Kaospunkter, men försöker lära mig från förra året när jag hade flera sådana utmaningar och tappade sugen, så ska väl hålla mig till The Reading Challenge i år. Tror jag.

 7. Monika skriver:

  Jag ska kolla in din Kaosutmaning, såg att du tyckte att den kanske var för enkel, men egentligen tror jag inte att jag behöver någon mer utmaning 🙂

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det där med minskaning av bokinköp fungerar dåligt för mig. gallring är jag också dålig på. men jag funderar på att bygga på mina bokhyllor och egentligen borde nog huset byggas till

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har också alltid haft svårt för gallring, men under de senaste två åren har jag börjat lära mig. Det finns faktiskt vissa böcker som jag inte tycker särskilt mycket om och aldrig kommer vilja läsa igen.

 9. Lena skriver:

  Minska på bokinköpen borde jag göra, men vet att jag ändå aldrig håller det 🙂

 10. Maddes bokblogg skriver:

  Ska också läsa lite hyllvärmare i år och eventuellt rensa lite i hyllorna. Har böcker jag köpte för längesen som jag inte är så sugen på längre.

 11. Lottens bokblogg skriver:

  Kul att du tagit över Kaosutmaningen! Jag hade ju sagt mig själv att inte ta den igen, redan innan du tog över…

 12. Åh, jag älskade Narnia-böckerna! Även om jag också försöker minska på inköpen skulle jag nog inte klara det enligt din metod. Men den låter effektiv.

 13. Bokhuset skriver:

  Kaosutmaningen är det enda ”löftet” jag ger, ska genast skriva upp mig. 🙂

 14. [Anna] skriver:

  Mål kan man ju ha utan att det måste vara ett måste 🙂 Man vet aldrig hur närmsta tolv månaderna kommer utvecklas så man får sen analysera och se hur det gick och varför 🙂

 15. Robert W skriver:

  Varifrån kommer alla hyllvärmare?

 16. Åsa skriver:

  Att gå på stora bokrean och loppis är farliga grejer om man vill minska bokinköpen. 😉

 17. Ewelina skriver:

  Åh Narnia vill jag också läsa! Får se om jag läser den serien i år.

 18. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag tror att jag borde gå till Myrorna och söka böcker, låter det som!

 19. Zelly skriver:

  Läsa om Berättelsen om Narnia vill jag verkligen göra något år.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har velat göra det så himla länge 🙂 Och så råkade de köra Kung Caspian och skeppet Gryningen på tv under nyårshelgen och jag tänkte att nu, nu får det bli av. Suget blev så himla starkt.

 20. Bokdivisionen skriver:

  Jag har heller aldrig riktigt läst Narnia mer än litegrann under en kurs i barn- och ungdomslitteratur i engelska. Jag började läsa dem som högläsningsbok för ett av barnen som kanske var 8-9 då men efter typ tre sidor av tedrickande så gav jag upp. 🙂

 21. Helen skriver:

  Jag funderar lite på att vara med på din kaosutmaning. Försökte förra året men tappade bort den på vägen då jag helt enkelt glömde bort att stämma av vart efter jag läste ut böcker. Men ska fundera lite till för det verkar ju så kul med många spännande punkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.