Vinter med Kulturkollo – #mörker, #vintersport, #storm

Morgondagens ord är ”pulka” och det känner jag redan nu att jag inte kommer att klara, så jag skippar det helt enkelt. Såvida jag inte får en riktig snilleblixt.

Dag 6 – #mörker

supernatural

Det första jag kom att tänka på är en tv-serie som kan bli så förtvivlat mörkt, men som är så oerhört beroendeframkallande, och det är Supernatural. Men bland allt detta mörker finns även broderskap som berör ända in i själen och humor som kan få en att kikna av skratt. Det är en tv-serie som har lite av allt. Men främst monster och till synes oövervinnerliga odds.

Dag 7 – #vintersport

vintersport

De enda sporter jag kan uppmana något som helst intresse för är tennis och ridsport. (Dressyr, hoppning tycker jag är dötrist.) Så för mig går vintersport helt bort. Min vintersport blir istället att kura ihop mig i fåtöljen intill fönstret med en bok. Då och då lyfter jag blicken för att betrakta snöfallet utanför.

Just nu håller jag på med När hundarna kommer av Jessica Schiefauer. Trots att det är en tunn bok, så tar jag det långsamt. Läser lite i taget. Det är inte en bok du hastar dig igenom.

Dag 8 – #storm

fiskar ändrar riktning i kallt vatten

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten är en riktigt fin feelgood. Huvudpersonen är en elvaårig pojke som har märkt att det inte stämmer mellan föräldrarna över julen, men aldrig hade han anat att de tänker skiljas. Desperat ber han om intervention från ovan. En fruktansvärd isstorm slår in över Quebec. I spåren av denna uppstår oväntade vänskapsband och en ny gemenskap.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.