Bokbloggsjerka: Titlar att gå igång på

Bokbloggsjerka

Det är en strålande vacker fredag där jag befinner mig. Om man ignorerar de kala grenarna utanför fönstret skulle man kunna tro att det vore vår ute. Eller som min kära mor sade mig – ”Man skulle kunna tro att det var tidig vår.”

Fredag innebär även att det är dags för bokbloggsjerka hos Annika. Denna veckas uppmaning lyder: Nämn en titel som du ”går igång på,” på ett antingen positivt eller negativt sätt.  

 

Jag brukar älska Jeanette Wintersons titlar. Hennes självbiografi heter ju Varför vara lycklig när du kan vara normal? och det är en titel som direkt griper tag i mig. Andra favoriter bland hennes titlar är Vintergatan går genom magen och Konst & Lögner. Jag har inte läst Det finns annan frukt än apelsiner, men det är också en titel som direkt väcker mitt intresse.

Andra titlar som jag älskar är Hello Kitty måste dö och Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll.

Som ni märker gillar jag lite udda titlar. Om jag skulle förklara varför jag gillar dessa skulle det bli väldigt konstigt, därför jag är inte helt säker på varför. Av någon anledning får Konst & Lögner det att suga till i min mage. Kanske därför att konsten ofta anses avslöja sanningen, men i den här boken sammankopplas konsten med lögnen.

Det är titlar som provocerar en aning, som sticker ut, som kräver att du läser boken för att du ska förstå vad de faktiskt innebär.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

34 svar på Bokbloggsjerka: Titlar att gå igång på

 1. Monika skriver:

  Jag visste att det skulle komma en massa titlar som jag själv kunde tagit med. Här fanns många 🙂 Man blir ju lite nyfiken på vad en bok som heter Varför vara lycklig när du kan vara normal? egentligen handlar om.

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Jeannette Wintersons titlar kunde man ha haft med, ja, dom är verkligen lite speciella.

 3. lasaochlyssna skriver:

  Många nämner den där handbollsboken så den är nåt alla reagerar på ändå, negativt eller positivt! Man minns den och det är väl det som är meningen!

 4. Jag dras också till lite provocerande titlar, eller sådana som får mig att tänka till lite extra men jag gillar också titlar som leker med språket! döden spelar inte handboll måste jag ju kolla in genast!

 5. ”Varför vara lycklig när du kan vara normal?” är en hur härlig titel som helst 🙂

 6. [Anna] skriver:

  Vissa titlar tilltalar en verkligen mer än andra 🙂

 7. Carro skriver:

  Jag har aldrig läst något av Jeanette Wintersons och heller inte hört talas om böckerna, kanske för att jag oftast befinner mig bland deckarhyllorna (: Men jag kan hålla med dig om att de väcker intresse just för att de är lite udda!

 8. Jaa, Hello Kitty måste dö gillar jag också som titel! Kanske för att jag är lite trött på just Hello Kitty figuren 😛

 9. Lotten skriver:

  Hello Kitty måste dö hade jag tänkt nämna men glömde det;-)
  Håller med om att Waterstones titlar är bra. Det finns en historia som döljer sig bakom titeln som man förstår bättre när man läst boken. Det gillar jag!

 10. Lena skriver:

  Det är härligt med lite udda titlar. De gör en först och främst nyfiken på boken sedan är dom lättare att komma ihåg.

 11. Henrik Johansson skriver:

  Du gillar långa titlar du! Hello Kitty … är en lysande titel tycker jag.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag gillar en del korta också, men de kom inte upp 😉 Delirium av Lauren Oliver är lysande, till exempel.

   Hello Kitty måste dö får en definitivt att haja till och jag kände genast ett habegär när jag först hörde talas om boken.

 12. Helenas bokhylla skriver:

  Det finns ju en stor fördel med underliga tiltlar, närmligen att de fångar min uppmärksamhet och får mig nyfiken på boken.

 13. ”Varför vara lycklig när du kan vara normal” är en sån titel jag inte heller har glömt sen jag hörde den. Trots att jag inte har läst den.

 14. bloggbohemen skriver:

  Handbollstiteln är verkligen en fullträff! Blir riktigt nyfiken på boken.

 15. Varför vara lycklig…? tycker jag också är en bra titel! Jag har dock inte läst boken, men har för avsikt att göra det någon gång.

 16. Flera bra titlar som sticker ut! Blir nyfiken på Vintergatan går genom magen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.