Bokbloggsjerka: Utmaningar

BokbloggsjerkaÄntligen fredag! Denna vecka har tagit knäcken på mig så jag ser fram emot att sova till sent på dagen och försvinna in i fantasins värld med böcker och Supernatural nu i helgen.

Men det är nu årets första jerka efter ett mindre uppehåll. Denna vecka lyder frågan: Tänker du delta i några utmaningar i år och i så fall vilka? (Jerkan räknas inte)

I år har jag varit ovanligt sent ute med att bestämma vilka utmaningar jag ska delta i. De som stod först klara var att jag på Goodreads utmanade mig själv till att läsa hundra böcker nu i år, och sedan var det ju Boktolvan. Boktolvan skapades ju av Linda O och går ut på att under året läsa minst 12 författare som du länge har tänkt dig att du ska läsa, men som av någon anledning inte blivit av.

Jag har även hoppat på Kaosutmaningen 2.0 och Klassiska kvinnor. Kaosutmaningen 2.0 går ut på att pricka av olika punkter, minst 20 stycken. Klassiska kvinnor går ut på att läsa så många klassiska eller stora samtida kvinnliga författare som möjligt.

Om det blir av i höst så tänkte jag även hoppa på tre på tre, som går ut på att läsa tre böcker på ett tema. Vad det ska bli för böcker har jag ännu inte bestämt. Det lutar lite åt Vampire Hunter D-böckerna av Hideyuki Kikuchi som jag av någon anledning har köpt på mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Bokbloggsjerka: Utmaningar

 1. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag har sneglat lite på Klassiska kvinnor men jag ska ju försöka hålla mig från utmaningar i år…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag var tvungen att fundera en stund innan jag hoppade på Klassiska kvinnor, men till sist lockade den som en motivation till att läsa en del författare som jag velat läsa men som alltid kommer i skymundan…

 2. Ugglanoboken skriver:

  Kaosutmaningen är jag med i och Klassiska kvinnor gillar jag också, men har inte bestämt riktigt om jag ska hoppa på den också… Det får ju inte bli för mycket!

 3. En utmaning hittills, plus den egna med littvetenskapens böcker att ta sig igenom känns lagom nu. Men tre på tre i höst, borde jag få plats med 🙂

 4. Boktolvan blir det för min del också. En väldigt bra utmaning, tycker jag 🙂

 5. Gia - Bokfrossa skriver:

  Jag funderade också på boktolvan men bestämde mig för att hoppa över den, det brukar bli att jag läser många nya författare ändå på impuls så nöjer mig så.

 6. Carro skriver:

  Jag är också sen med utmaningarna i år, har inte bestämt mig än 😛

 7. Monika skriver:

  Boktolvan har blivit en stående utmaning för mig. Och Tre på tre också 🙂

 8. Linda skriver:

  Kaosutmaningen är jag också med på. Boktolvan är jag sugen på, måste bara få ihop till en lista först;).

 9. Freja skriver:

  Boktolvan och Kaosutmaningen kör jag med och så har jag tre böcker liggande i väntan på att det ska bli en tre på tre utmaning. Jag ska i så fall läsa systrarna Brontë…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.