Buffy the Vampire Slayer, säsong 2

Innehåller spoilers för tidigare säsonger i serien.

Skapare: Joss Whedon
Skådespelare: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Stewart Head, David Boreanaz
Produktionsår: 1997-1998
Säsong: 2
Antal avsnitt: 22
Längd: 930 minuter

När sommarlovet är över är det dags för Buffy att återvända till Sunnydale i eftersviterna av slutstriden mot Mästaren, som hemsöker henne. Värre blir det när hon får veta att The Anointed One försöker återbringa Mästaren till den levande världen. Men han kanske inte är det största hotet när vampyrerna Spike och Drusilla dyker upp i Sunnydale, ett labilt och psykopatiskt par med sin egen agenda. Saker och ting blir inte mindre komplicerade av att det dyker upp ytterligare en vampyrdråpare. Men monster och demoner i alla ära: tonårstiden kompliceras också av hormoner och känslostorm. Både Willow och Xander har blivit förälskade, och Buffy och Angel känner sig dragna till varandra med oanat farliga konsekvenser…

I säsong 2 försöker Buffy the Vampire Slayer hitta det som ska göra serien till den kultklassiker det är. Det vanliga livet som tonåring blandas med monsteravsnitt. Humorn sitter som en smäck, och visst att specialeffekterna känns daterade men det här är en sådan härlig serie. Det är fortfarande lite väl uppenbart när en stuntman ersätter Sarah Michelle Geller, särskilt i en dramatisk slutstridsscen fram emot slutet av säsongen.

Säsong 2 kantas kanske inte av några riktiga höjdaravsnitt, men jag är väldigt svag för I Only Have Eyes For You. I avsnittet hemsöks Sunnydale High av två spöken där en elev var förälskad i en lärare, och sköt henne till döds. Spökena besitter elever och personal på skolan och återupprepar sin död. Det är ett väldigt starkt skrivet avsnitt. Likaså tycker jag om Passion, vilket beror på att jag har någon fäbless för grejer som får det att göra ont i mig. Det innehåller en scen som gör ont i mig bara jag tänker på det.

Säsongens mest usla avsnitt är väl Go Fish, där Sunnydale Highs plötsligt framgångsrika simlag angrips av ett slags fiskmonster. Jag vet inte vem som tyckte att det var en bra idé, men avsnittet är nästan pinsamt dåligt.

Annars älskar jag Buffy the Vampire Slayer med sin slagfärdiga hjältinna, som utan tvekan räddar oss från alla mörkrets makter.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Buffy the Vampire Slayer, säsong 2

  1. Pingback: Månadsrapport: Mars 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.