Drama av Sylvia Day

Författare: Sylvia Day
Originaltitel: Ask For It
Översättare: Helen Ljungmark
Serie: Georgian, #1
Förlag: Bookmark förlag (2013)
Antal sidor: 297 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Marcus har ett förflutet med den nyblivna änkan Elizabeth och har inte riktigt kommit över henne. Nu när de åter möts är hon i fara på grund av en kodad dagbok som hennes make har lämnat efter sig. Lord Marcus får i uppdrag att beskydda henne och ser sin chans att slå två flugor i en smäll: att skydda henne och få henne att inse att han är hennes livs kärlek. Men deras motståndare är hänsynslös bortom ord och lady Elizabeth svävar i dödlig fara.

Drama är min andra bok av Sylvia Day och det kommer bli min sista. I båda dessa böcker väljer Day att skildra ett par med en tidigare historia, som har etablerats innan berättelsen börjar. Detta verkar få henne att tro att hon inte behöver lägga något krut på kemin mellan karaktärerna, vilken är obefintlig. Det finns inte ens en antydan till gnista. Något som är förödande för både romance och erotik.

Och kan vi prata om Marcus sedan? Det manliga kärleksintresset i Drama. Han måste vara det sämsta kärleksintresse jag någonsin har läst om. Åtminstone det minst sympatiska. Rent ut sagt så är han ett kontrollerande svin. Alltså, när Elizabeth ligger och onanerar så rusar han in, topp tunnor rasande, därför att hon förvägrar dem båda den njutning som de båda ”känner ett behov av.” Eller den där snedvridna logiken där han tydligen visar tillit till henne genom att binda henne mot sin vilja och sedan förmår henne att suga av honom. Trevlig prick, den där Marcus. Urk.

Days ambition med Drama har väl varit att skapa något slags historisk thriller med erotiska inslag, vilket inte lyckas särskilt väl. Intrigen är bortom banal och förutsägbar. Vem som är skurk eller inte är så genomskinligt att jag sitter och gäspar mig igenom den ”chockerande vändningen.” Och missförstånden sedan. Suck.

Ja, jag blir lite grinig. Jag vill nämligen tycka om Drama. Jag vill tycka om Sylvia Day. Hon skriver egentligen inte illa (när det gäller sexscener, som kan bli krystat i den här genren, är hon en av de mest begåvade författarna), men karaktärerna och intrigerna känns så fasligt platta.

Jag tror inte ens vi kan vara vänner, Sylvia Day. Sorry. Dags att gå våra skilda vägar nu.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Drama av Sylvia Day

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.