Före detta fruars klubb

Omslagsbild Före detta fruars klubb

Originaltitel: The First Wives Club
Regissör: Hugh Wilson
Manus: Robert Harling
Skådespelare: Goldie Hawn, Bette Middler, Diana Keaton, Maggie Smith
Produktionsår: 1996
Längd: 103 minuter

Cynthia Swann Griffin har hjälpt sin man nå oerhörda framgångar och rikedomar. Tacken för detta blir att han lämnar henne för en yngre kvinna. Cynthia ser inget annat val än att ta sitt liv. Hennes död återförenar hennes tre collegevänner, som livet har fört i olika riktningar. Men gemensamt för dem alla är att deras män har lämnat dem för yngre kvinnor, efter att de i åratal har hjälpt männen att klättra på karriärstegen. De bestämmer sig för att slå sig ihop och utkräva hämnd. De smider finurliga och elaka planer som kommer slå hårt mot de före detta äkta männens ömmaste punkt – plånboken!

Inte är jag väl galen för att jag tycker att Före detta fruars klubb är en av de bästa komedierna från 90-talet? Bette Middler, Goldie Hawn och Diane Keaton är verkligen i högform. De har en enastående kemi som skapar en trovärdig vänskapsrelation. De skänker hjärta till sina karaktärer och levererar sin rappa repliker med perfekt timing.

Efter att jag hade sett Book Club blev jag sugen på att se en av de bästa filmerna som Diane Keaton har gjort. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett Före detta fruars klubb i mitt liv, men nu var det några år sedan vilket gör att jag bara kom ihåg handlingen i stora drag. Men den är precis lika underhållande som mina vaga minnen ville påminna mig om. Detta är en lättviktig könskampssatir som passar utmärkt att slå ihjäl en kväll med när du vill njuta av något med skickliga skådespelare, men som ändå inte kräver så mycket eftertanke.

Före detta fruars klubb är en komedi med mycket hjärta som bjuder på en hel del skratt och lämnar en varm känsla efter sig.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.