Goda grannar av Mattias Edvardsson

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Författare: Mattias Edvardsson
Serie: Lundasviten, #2
Förlag: Bokförlaget Forum (2020)
Antal sidor: 356 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Micke och Bianca behöver en nystart och lämnar därför Stockholm för ett idylliskt villakvarter i Skåne, som verkar perfekt för deras familj. Men allt eftersom de lär känna sina grannar kommer en känsla av obehag smygande. När Bianca blir påkörd utanför deras hus, tyder allt till en början att det rör sig om en tragisk olycka. Men medan hon kämpar för sitt liv på sjukhuset, växer dock tvivlet hos både polisen och i kvarteret. Micke har alltid trott på rättvisan. Men vad händer när den enda utvägen tycks vara att ta lagen i egna händer?

Goda grannar är den tredje boken som jag läser av Mattias Edvardsson, en författare som alltid förmår att leverera en spännande historia. Han är dessutom en stilistisk kameleont som skriver på det sätt som berättelsen kräver.

I Goda Grannar växlar perspektivet mellan då och nu. Allt inleds med bilolyckan i nutid och går växelvis hand i hand med stunden som Micke och Bianca flyttar in i området med sina barn. Trots detta är det förhållandevis lätt att följa den röda tråden och plocka upp ledtrådarna till det som har hänt. Kanske lite för lätt. Av Mattias Edvardsson har jag kommit att förvänta mig det oväntade, därför är det lite av en besvikelse att vändningen aldrig kommer. Att det är så lätt att förstå hur det ligger till.

Annars är tematiken i Goda grannar rätt intressant. Temat är förstås grannar, men också hur ärliga vi är i mötet med varandra och hur mycket vi egentligen kan lita på varandra. Berättelsen är tämligen långsam, men under ytan finns det gott om undertryckta känslor. Det finns flertalet spänningar i relationerna mellan de olika karaktärerna på ett sätt som i närmast känns hotfullt. Som om det kan brisera när som helst.

Även om Goda grannar inte är Mattias Edvardssons bästa bok, så är det en spännande thriller som lätt låter sig slukas.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

En helt vanlig familj (recension)

Goda grannar

En familjetragedi

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.