Heartstopper Volume Three av Alice Oseman

Kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

Heartstopper Volume Three av Alice Oseman

Författare och illustratör: Alice Oseman
Förlag: Hodder Children’s Books (2020)
Antal sidor: 320 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Nick och Charlie har tryggt landat i att de är ett par och de känslor de har för varandra. Nu är problemet att låta omvärlden veta vad de känner för varandra. Att komma ut till familj och till vänner är mer komplext än vad man kan tro. När är man egentligen redo? Samtidigt ska de resa med skolan till Paris, där Nick hoppas kunna träffa sin frånvarande far. Att få tag i honom är inte det lättaste. Dessutom börjar han oroa sig alltmer för Charlie, som aldrig riktigt tycks äta något. Och det han äter är försvinnande lite.

Under en strålande vacker sommareftermiddag, tog jag mig an de volymer av denna serie som jag hade kvar. Däribland Heartstopper Volume Three, som nog är den svagaste delen i serien. Detta kan ha att göra med att den till stor del handlar om att komma ut, ett ständigt gissel för den som inte är straight. Oavsett hur långt du har kommit i processen, så är det något återkommande så fort du introducerar ett nytt element i ditt liv.

En annan del har att göra med den skolresa som sker i Heartstopper Volume Three. Det hela har lite av mellanakt över sig. Den skapar nödvändiga förutsättningar för senare delar i serien, samtidigt som det egentligen inte för handlingen framåt i sig. Känslan som består är att det bara är en chans att få teckna Paris.

Med det sagt, så är Heartstopper Volume Three fortfarande riktigt, ruskigt bra. Alice Oseman har hittills skrivit en av de bästa tonårsromanser som jag någonsin skådat. Hennes sätt att skildra de framväxande känslorna mellan dessa två unga män, hur de brottas med sina identiteter och att komma ut är djupt imponerande. Samtidigt som det inte är lätt, så är det inte oöverstigligt svårt. Detta är en hoppfull serie som kommer att hjälpa många tonåringar.

Heartstopper Volume Three må vara lite svagare än de andra i serien, men det är fortfarande av så fruktansvärt hög klass.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Heartstopper Volume One (recension)

Heartstopper Volume Two (recension)

Heartstopper Volume Three

Heartstopper Volume Four

Heartstopper Volume Five

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.