Heartstopper Volume One av Alice Oseman

Heartstopper Volume One av Alice Oseman

Författare och illustratör: Alice Oseman
Förlag: Hodder Children’s Books (2019)
Antal sidor: 263 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Charlie och Nick går på samma skola, men har aldrig pratat med varandra. Inte förrän de tvingas sitta tillsammans i ett klassrum. Då blir de snabbt vänner. Snart börjar Charlie bli alltmer förälskad i Nick, men han tror inte att han har en chans. Nick är straight, eller hur? Men kanske är det inte så hopplöst som Charlie tror. Det visar sig att Nick är mer intresserad av Charlie än någon av dem har trott. Kärlek kan växa under de mest mystiska omständigheter.

Alice Osemans serie Heartstopper har varit svår att missa, då den figurerar rätt ofta på Instagram. Nu har den även blivit en Netflixserie. Men det dröjde ett tag innan mitt intresse väcktes och när jag fick ett presentkort på Akademibokhandeln köpte jag bland annat Heartstopper Volume One.

Herregud. Det här kan ha varit något av det sötaste jag har läst. Heartstopper Volume One är en förtjusande, avslappnad och trösterik berättelse om vänskap som växer till kärlek. Det är inte lättviktigt fluff, utan det förekommer både homofobi och skadliga relationer, men relationen mellan Nick och Charlie är så ömsint skildrad. Det är en bok som det behövs fler av. En bok som skänker tröst i denna värld.

Alice Osemans tecknarstil är klart mangainfluerad, men har avslappnade linjer och skuggningar. Heartstopper Volume One är lättläst på grund av layouten, men också av faktumet att det inte går att lägga den ifrån sig. Det är riktigt beroendeframkallande. Läsaren sugs in i skildringen av hur Charlies och Nicks förhållande sakta men säkert växer fram och djupnar.

Heartstopper Volume One är helt enkelt ljuvlig och enormt beroendeframkallande. Jag kommer att bryta mot mina egna regler för att köpa de ytterligare två volymer som finns utgivna. (Köpte tvåan vid samma tillfälle som ettan.)

Betyg 5: Den var fantastisk!

Andra delar i serien

Heartstopper Volume One

Heartstopper Volume Two (recension)

Heartstopper Volume Three (recension)

Heartstopper Volume Four (recension)

Heartstopper Volume Five

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.