Hett i hyllan #39

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har försovit mig denna morgon, så jag är lätt yrvaken. Det kändes nästan för mycket begärt att jag skulle klara av att välja en bok att prata om idag, men valet föll på dessa tre Myrorna-fynd:

hettihyllan39

Under en period var jag väldigt förtjust i manga, vilket jag egentligen fortfarande är men det blir inte lika mycket läst idag, och då hörde jag talas om Hideyuki Kikuchis Vampire Hunter D. Om jag har förstått saken rätt är det något slags mellanting: en bok med seriesidor. Men kanske har jag fått något om bakfoten.

Serien utspelar sig i alla fall i en avlägsen framtid. Människorna har just frigjorts sig från ett trehundra år långt slaveri under vampyrerna, som går under namnet Adeln. Men kriget mot vampyrerna har krävt sin rätt. Städer ligger i ruiner och landsbygden är splittrad. De små byarna är under ständigt hot av fallna vampyrer och det som återstår av vampyrernas genetiskt tillverkade demoner och varulvar. Varje by vill ha sin egen Jägare, som alla har svurit att göra sitt bästa för att utrota Adeln. Men vissa jägare är bättre än andra.

Jag hittade de tre första delarna i serien på Myrorna år 2012, men det har inte blivit av att jag har läst dem ännu. En anledning är att jag sparade dem till Pocketlovers tre på tre och en annan är att jag inte har varit sugen. Kanske blir det att jag läser dem i år…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Hett i hyllan #39

  1. Monika skriver:

    Så du har också böcker sparade till Tre på tre 🙂 Manga hör nog inte till mina genrer, alls 😉

  2. älskar att fynda på Myrorna

  3. Pingback: Ger upp - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.