Lektioner i kärlek av Lucy Dillon

Lektioner i kärlek av Lucy Dillon

Författare: Lucy Dillon
Originaltitel: Unexpected Lessons in Love
Översättare: Ann Björkhem
Förlag: Bokförlaget Forum (2021)
Antal sidor: 377 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Jennifer har nästan gett upp hoppet om kärlek. Som en sista utväg vänder hon sig till Tinder och träffar Dan. Dan, som är olik henne genom att vara extrovert och sportig. Det klickar mellan dem. När han friar under väldigt romantiska omständigheter på Brooklyn Bridge, tackar hon ja. Men ju närmare bröllopet kommer, desto större tvivel känner Jennifer. Känner de egentligen varandra tillräckligt väl för att gifta sig? Det som först kändes rätt, börjar nu kännas fel. När hennes blivande man råkar ut för en olycka strax innan vigseln, kan hon inte hjälpa att undra om det är hennes fel. Nyligen visste hon vart hon var på väg i livet. Men ibland tvingar oväntade händelser oss att stanna upp och fråga oss själva: vad är det vi verkligen vill göra, och för vem gör vi det?

Lektioner i kärlek är Lucy Dillons nionde bok och inte hennes bästa. Allt börjar på ett ytterst dramatiskt vis: ett bröllop, en tvivlande brud som bestämmer sig för att bröllopet inte bör bli av på dagen för vigseln och en brudgum som blir påkörd av en buss. En olycka som leder till att han hamnar i koma. Det är dramatik i kvadrat värdig den värsta av alla såpoperor.

Men all denna dramatik är egentligen ett sätt för Lektioner i kärlek att leda fram till det som är viktigt: för Jennifer att utvärdera sitt liv. Olyckan tvingar henne att stanna upp och titta närmare på hur hon lever detta liv. Vad är det hon egentligen brinner för? Vad vill hon ha ut av livet? Givetvis har hundar en del i detta, med ett kärt återseende med Rachel och hennes hundstall i Longhampton.

Romansen tar en sekundär roll i det hela, även om Lektioner i kärlek handlar mycket om just kärlek. Jennifer får ta del av andra kvinnors minnen och berättelser kring deras bröllop, vilket gör att hon lär sig allt mer om vad kärlek är och hur det kan se ut. Självklart måste hon ju tussas ihop med någon, vilket känns lite påtvingat i sista minuten.

Även om Lektioner i kärlek inte är hennes bästa, bär den Lucy Dillons signum av charm och att hundar alltid gör livet bättre.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.