Lyckas med dina perenner

Författare: Gun Almgren, Karin Berglund, Bertil K. Johanson/N, Tonie Lewenhaupt, Britt-Louise och Göran Malm, Lena Månsson, Siv och Key L. Nilsson, Jörgen Schwartzkopf, Åke Truedsson, Lisa Winnerlid och Sven Gösta Johansson
Förlag: Bokförlaget Semic (1999)
Antal sidor: 93 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Perenner är de fleråriga växter som troget blommar år efter år. De är en viktig del av vårt trädgårdsliv och har varit så i århundraden. Om favoriter bland de fleråriga växter som kan ge trädgården det där lilla extra – och hur vi lyckas med dem – berättar några av Sveriges främsta trädgårdsskribenter: Karin Berglund, Lena Månsson, Lisa Winnerlid med flera. I boken finns avsnitt som handlar om liljor, perenner i grönsakslandet, gula blommor som blommar från höst till vår och om stenträdgårdar.

Lyckas med dina perenner är åter en trädgårdsbok som jag norpade åt mig när vi tömde morfars hus inför att de nya ägarna skulle flytta in. Vilken bok det är sedan! Det är en lovsång till trädgården och växterna som bygger upp dem. Varje kapitel är författat med kärlek, kunskap och engagemang. Granna bilder i färg gör det också till en fröjd för ögat, och inte bara hjärta och hjärna, att läsa denna bok.

Jag tänker att titeln Lyckas med dina perenner är lite missvisande. Visst finns det tips och knep, men detta är i huvudsak en kärlekssång till olika växter. Varje kapitel är författad av en ny författare, med ett nytt tema, där de delar med sig av sina särskilda älsklingar. Det blir härligt nördigt och medryckande. För att inte säga frestande. Nästan varje gång jag har läst klart ett kapitel, så har jag en ny växt som jag skulle vilja odla på balkongen. Onekligen inspirerande läsning, det här.

Lyckas med dina perenner är en inspirerande bok fylld av trädgårds- och växtkärlek, och jag riktigt myser medan jag läser den. Ett måste i trädgårdsnördens bibliotek.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.