Merlin (säsong 3): En väldigt stark säsong

Jag är förmodligen fortfarande på kurs just nu och missar därför Merlin, le sigh. Oh well, det är vad vi har SVT play för. Under tiden lämnar jag er med denna recension av säsong 3 som kan innehålla spoilers för tidigare säsonger:

Merlin / Säsong 3Betyg: ☆☆☆☆☆
Skapare: Julian Jones, Julian Murphy, Johnny Capps, Jake Michie
Skådespelare: Colin Morgan, Bradley James, Katie McGrath, Angel Coulby
Produktionsår: 2010
Säsong: 3
Antal avsnitt: 13

Finns till exempel hos CDON eller Ginza.

Handling

Morgana, som har varit försvunnen en tid, återfinns av Camelots riddare och återförs till en överlycklig Uther. Merlin vill glädja sig med de andra åt hennes återkomst, men något stämmer inte. Cenreds arméer knackar på portarna och det står allt klarare att det befinner sig en förrädare i Camelot. En förrädare som gör allt för att kunna störta Uther.

Kommentarer

I mångt och mycket tycker jag att Merlin, säsong 3, handlar om att växa. Arthur växer allt efter säsongens lopp till att bli ännu mer av den man som ska bli den kung Camelot, och Albion, behöver. En man som vi tidigare bara har sett skymtar av. Merlin ska växa i sin roll för att bli den störste trollkarlen som finns. Morgana är på väg att bli den översteprästinna som hon är ödesbestämd att bli, men är mest lärling till Morgause under säsongen.

Säsongens bästa, men kanske också mest pinsamma, avsnitt upplever jag är Goblin’s Gold då Merlin råkar släppa loss en vätte som ställer till kaos. Jag skrattade så att jag kiknade och tycker dessutom att ögonblicket mellan Gwen och Arthur efter att Arthur har förvandlats till en ”åsna” är något av det sötaste jag har sett. En annan favorit är The Sorcerer’s Shadow, som är allvarligare i tonen och där Merlin blir tvungen att göra ett svårt val.

Jag upplevde att säsong 3 hängde ihop väldigt snyggt, men att det också kändes lite som ett mellanspel. Alla avsnitt är väldigt starka, men få briljerar, utan det känns som sagt som en uppbyggnad inför nästa säsong, som är den nästsista.

Spännande är det i alla fall och med samma humor och värme som först drog mig till Merlin och som har gjort det till en av mina favoritserier.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.