Prince of Tennis

The Prince of Tennis
Volym 4

Betyg: ☆☆☆☆☆
Författare: Takeshi Konomi
Förlag: TokyoPop
Antal sidor:200 sidorKöp den till exempel hos Adlibris eller Bokus.I finalen för Tokyodistriktets turnering, möter Seishun Akademin skolan Fudomine. Under föregående år diskvalificerades de för att ha använt våldsamma taktiker. Men det Fudomine de möter är inte det lag de alla möts.

I den här volymen hejar jag inte alls på Seigaku, som det brukar förkortas till, utan på Fudomine. Laget består av till största delen andraårselever (om jag förstår kronologin rätt), som led under de tyranniska elever som var med i laget under föregående år. Tränaren utnyttjade dem till hårt arbete och de äldre eleverna misshandlade och förnedrade dem. In kliver Tachibana, en lite äldre pojke, som ställer sig på deras sida och hjälper dem att bilda sitt eget lag.

Och de är bra. De är mer en bra – de är helt fenomenala och väl över mellanskolenivå, även om tennisen är lika absurd som den alltid är i Prince of Tennis. De har fartdemonen Kamio vars spelstil bygger helt på rytm, som är en av mina favoritkaraktärer i serien. Jag älskar hans besatthet av musik och det röda håret.

Och volymen slutar med en väldigt spännande cliffhanger som ökar förväntningarna till nästa volym: Ryoma ska möta den mystiska, mumlande Shinji…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Prince of Tennis

  1. Pingback: Lästa i maj 2012 | C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.