Bokbloggsjerka: På min önskelista

Ny jerka på Annikas kultur- och litteratur blogg. Veckans fråga löd: Nämn en bok som står på din önskelista just nu.

Givetvis, i vanlig ordning, ställer det till problem med att jag bara kan välja en. Det blev lite klurigt eftersom jag precis, genom att besöka Annikas blogg, såg att Val McDermid hade kommit ut med en ny Tony Hill bok förra året. Något som jag helt missat. Och så hittade jag en billig utgåva av Lolita, vilken jag också är oerhört sugen på.

Men den bok som mitt hjärta verkligen brinner för? Bara den bok jag har försökt beställa två gånger och båda gångerna fått veta att den är slut efter lång väntetid. The Complete Sherlock Holmes är en vacker, läderinbunden utgåva på 1000 sidor som Barnes & Nobles ligger bakom.

Jag har nu beställt den för tredje gången i hopp om att äntligen få den i min ägo. Den skickas inom 11-20 dagar och jag är nu på dag 19 sedan jag beställde den. Jag hoppas att det är ett gott tecken.

Sedan jag fick upp ögonen för tv-serien Sherlock har jag grävt fram mina Sherlock Holmes-romaner och slukat dem. Det känns verkligen som Sherlock Holmes ligger rätt i tiden. Och den här boken skulle vara helt perfekt i min bokhylla.

Så även om jag har beställt den så är jag inte hundra på att jag kommer att få dem, vilket gör att den fortfarande ligger i toppen på min önskelista.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Bokbloggsjerka: På min önskelista

 1. Henrik Johansson skriver:

  Jävligt snygg bok. Jag är också sugen på Lolita.

 2. Annika skriver:

  Jag utgår ifrån att du menar Mörkrets gärning av Val McDermid, eller? Om så är fallet måste jag upplysa dig om att den inte alls handlade om Tony Hill och Carol Jordan (vilket också står i recensionen) utan den var ytterligare en av McDermids undermåliga standalones 🙁

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag menade inlägget med nomineringar till Theakstons Old Peculier Crime Novel Award Longlis, där jag såg The Retribution. Såg på hennes hemsida att det var en Tony Hill-bok och jag förstår inte hur jag kunde ha missat den 🙂

   Jag håller med om att Mörkrets Gärning var undermålig. Min främsta invändning är att hon har skrivit den enligt en schablon för hur queer lit ska vara skriven, vilket blir väldigt enformigt i längden. Jag satt och hade deja vu känslor av att ha läst boken tidigare, vilket inte är ett tecken på lysande kvalité.

 3. Wow det var en riktigt vacker bok! Hoppas du får den den här gången! 🙂

 4. Monika skriver:

  Det var verkligen en vacker bok. Och Sherlock Holmes är ju aldrig fel.

 5. Sara Pepparkaka skriver:

  Ja, det är ju både lätt och svårt att bara nämna EN bok!

 6. Aldrig fel med bra böcker i fina utgåvor 🙂 Har inte läst Sherlock Holmes än, tror att det börjar bli på tiden snart. Hoppas boken hittar hem till dig!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Sherlock Holmes är speciell. Generellt tycker jag novellerna är bättre än romanerna och novellsamlingen The Adventures of Sherlock Holmes är min favorit.

   That’s so sweet of you. De brukar ju säga tredje gången gillt så jag hoppas 🙂

 7. Bokdivisionen skriver:

  Har heller aldrig läst Sherlock men konstaterar att det där är en sån där bok som måste synas på skrythyllan!

 8. Jame skriver:

  zithromax dose pack, how long does it take zithromax to cure chlamydia, zithromax 3 pack, , here, 369,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.