Rovdjur av Caroline L. Jensen

rovdjur

Betyg: ☆☆☆☆
Författare: Caroline L Jensen
Förlag: Mix förlag (2013)
Antal sidor: 40 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
E-bok | Adlibris, Bokus, CDON

Caroline L. Jensen är ett sådant namn som ekar svagt bekant när jag hör det, och titeln Rovdjur kände jag genast igen när jag såg den på läsplattan. Eftersom jag nyligen har blivit med platta så bläddrade jag igenom de böcker som följde med, läste första sidan i denna och rös. Bilden av en man som sakta släpper ned barnkroppsdelar i vattnet satte definitivt tonen för resten av novellen.

Det härjar nämligen två monster, två rovdjur, i Boca Raton. Det ena monstret är en seriemördare som sätter skräck i staden. Det andra monstret befinner sig under ytan av det azurblå havet och cirklar sakta runt. Daniel Bowen är en åttaårig pojke som inte har det helt lätt. Han kommer också falla offer för de båda monstren och i eftersviterna begår sjukhuset ett fruktansvärt misstag…

Jag anser mig inte vara särskilt lättskrämd. Åtminstone inte när det gäller böcker. I verkliga livet finns det betydligt mer som skrämmer mig: getingar, bilister som verkar ha glömt alla körregler i samma stund som de fick ut körkortet, hajar… Hajar är relevant för denna novell. Det är något med deras döda blick och sättet som de simmar på som ger mig verklig flyktinstinkt. Att det då sker en hajattack i Rovdjur gör det föga överraskande att jag blir rädd.

Men det är nog så att hajattacken bleknar i jämförelse med allt som händer. Till en början tycker jag att det är lite för mycket. Det är för många karaktärer att hålla reda på, alltför många som introduceras, och det kändes inte riktigt rimligt för en kort novell. Men efter ett tag inser jag att det fungerar, det fungerar verkligen, och jag är helt uppslukad.

Det är så otäckt och spännande att jag inte kan sluta läsa. En av de saker som särskilt berör mig är Daniels reumatism, eftersom jag själv har ledbesvär, och att han just har haft en bra dag när det hemska sker. Att se lycka förbytas i total skräck skapar kalla kårar längs ryggraden på mig.

Fastän jag sitter där med en puls som går i tvåhundra knyck och känner mig rätt så uppskrämd, så är nästan det första jag gör efter att ha läst Rovdjur att kolla vad mer författaren har skrivit. Det krävdes mer än lite självbehärskning för att inte klicka hem Jensens samlade produktion. Något säger mig dock att jag kommer att läsa fler av hennes noveller.

Rovdjur är en riktigt ruggig liten novell som gav mig ett våldsamt sug på att läsa fler av författarens noveller.

Andra som har bloggat om Rovdjur

Eli läser och skriver

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Rovdjur av Caroline L. Jensen

  1. Caroline L Jensen skriver:

    Hej, vad roligt att du tyckte om novellen. Kan tipsa dig om att det lagom till Halloween i år kommer att släppas en samling, med alla mina skräcknoveller. 🙂
    /Caroline

  2. Pingback: Bortom Brahms av Caroline L. Jensen » C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Månadsrapport: Juli 2014 » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.