Sammanfattning av bokåret 2013

Jag är dödstrött idag, så här på årets sista dag, på grund av folk som inte fattar att fyrverkerier hör hemma vid tolvslaget, så jag vet inte hur väl matematiken stämmer. Men jag har gjort mitt bästa för att sammanfatta detta år.

Böcker lästa:
132 
böcker totalt
66 romaner
31 young adult
serieromaner
31 icke-skönlitteratur

 • 45% av dessa böcker skrevs av kvinnor, 53% skrevs av män och 2% skrevs av mer än en författare.
 • 34% var amerikanska författare, 28% var svenskar, 9% britter, 7% australiensare, 4% var franska författare, 4% var kineser, 3% norrmän, 2% japaner, 2% kanadensare och resterande 7% fördelas på en brasilian, en dominikan, en chilenare, en dansk, en irländare, en polack, en spanjor och en österrikare. 

Bäst
Dels har vi denna topp tio-lista, men samtidigt vill jag lägga till två nonfiction-böcker: Travesti av Don Kulick och Red China Blues av Jan Wong. Även Les Misérables av Victor Hugo hör till årets bästa, även om jag inte har läst klart den fullständiga versionen.

Sämst
Sämst är helt klart Lady Chatterleys älskare av D. H. Lawrence.

Planer inför 2014

 • Försöka läsa 100 böcker.
 • Delta i boktolvan på nytt.
 • Fick idag veta att Pocketlover har anordnat en ny version av Kaosutmaningen, så den ska jag nog försöka haka på. Första punkten blir nog inte så svår.
 • Jag vet inte om jag ska fortsätta med mitt köpstopp som det är utformat nu eller om jag ska modifiera det till att jag får köpa böcker jag har planer på att läsa med en gång.
 • Skriva mycket mer än vad jag har gjort i år.

Gott nytt år! Vi ses på andra sidan tolvslaget.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Sammanfattning av bokåret 2013

 1. Monika skriver:

  Gott nytt år! Vi syns 2014 🙂

 2. Nike skriver:

  GOTT NYTT ÅR! \o/

  Tack för tipset om Kaosutmaningen 2.0, måste givetvis vara med i år också!

 3. Härligt med så många lästa böcker! God fortsättning på det nya året 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.