Tematrio: Huvudstäder

TematrioDå var tisdagen nästan till ända och jag är helt slut. Läkarbesöket gick i alla fall mestadels bra, men det är några hormonnivåer som ligger lågt så vi får se hur det blir.

Trots att jag nästan somnar där jag sitter, ska jag ändå försöka mig på veckans tematrio. Denna vecka uppmanas vi att berätta om tre böcker som utspelar sig i huvudstäder! 

Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins utspelar sig i Paris, dit Anna helt hux flux har blivit skickad av sin pappa för att gå sitt sista highschool-år. Hon talar inte språket, men det blir kanske okej ändå, för Etienne St. Clair finns ju. Hjärtvärmande fluff och riktig feelgood.

Mitt hjärta går på av Christoffer Holst tar sin plats på vintern i Stockholm. Två ensamma, lite trasiga själar möts med hjälp av en dejtingapp och fattar tycke för varandra, även om det inte blir så lätt. Huvudpersonerna Chavve och Pontus är bland de finaste karaktärer jag har läst om, och denna romantiska bok är väldigt mysig men kanske framförallt fin.

Boken om Mademoiselle Oiseau av Andrea de la Barre de Nanteuil är berättelsen om en liten grå mus till flicka som dras in i sin excentriska grannes färgstarka liv mitt i ett drömlikt Paris. Egendomlig, surrealistiskt och mycket vackert illustrerad av Lovisa Burfitt. Passar både vuxna och barn.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tematrio: Huvudstäder

 1. Monika skriver:

  Mitt hjärta går på köpte jag ju för bara ett litet tag sedan, som e-bok. Trots det (e-boken alltså) så är jag väldigt sugen på att läsa den 🙂

 2. Boklysten skriver:

  Boken om Mademoiselle Oiseau har jag varit lite sugen på ett tag.

 3. Maria skriver:

  Boken om Mademoiselle Oiseau har jag bläddrat i och funderat på att köpa, verkar bra.

 4. Lena skriver:

  Trevliga val. Har läst de två första och tycker om dem riktigt mycket.

 5. Åsa skriver:

  Känner inte till någon av dessa. Troligen inte den typ av böcker jag brukar läsa, men behöver ju inte vara sämre för det! 🙂

 6. Marie Eggimann skriver:

  Boken om Mademoiselle Oiseau var jag på väg att köpa på bokrean men någonstans var man tvungen att hejda sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.