The Defenders

Poster The Defenders

Skapare: Douglas Petrie och Marco Ramirez
Skådespelare: Charlie Cox,Krysten Ritter, Mike Colter, Finn Jones, Elodie Young
Produktionsår: 2017
Antal avsnitt: 8
Längd: 400 minuter

När Luke Cage släpps fri från fängelset upptäcker han att unga män i Harlem rekryteras för jobb som oftast leder till deras död. Jessica Jones kontaktas av en klient som vill ha hjälp att hitta sin försvunna man, som visar sig ha samlat på sig en massa sprängmedel. Matt Murdock försöker lämna sitt liv som Daredevil bakom sig. Danny Rand, eller den odödlige Iron Fist, fortsätter sin kamp mot den kriminella organisation Handen, som tagit allt ifrån honom. När en jordbävning skakar New York förs dessa osannolika hjältar samman och tvingas göra gemensam sak för att besegra Handen för gott.

Efter att ha sett den sista säsongen av Jessica Jones fick jag abstinens. Istället för att börja om från början, bestämde jag mig för att se crossoverminiserien The Defenders. Jag var lite nervös för att det skulle innebära att min lista över tv-serier att se skulle växa, men på den fronten är det lugnt. Kan hända att jag ger Daredevil en chans. Luke Cage var mer intressant som kärleksintresse i Jessica Jones serie än han är som egen hjälte och Danny Rand är mest irriterande. Eftersom han är oerhört drivande för handlingen i The Defenders känns det därför synd att karaktären är så föga sympatisk.

Inledningsvis i The Defenders lider jag lite av att inte ha sett de andra serierna. Jag har svårt att hänga med i relationerna mellan karaktärerna, då de inledningsvis hoppar mellan dem. Det tar tid för hjältarna att komma samman och bli ett lag. Men sedan blir det som så många andra gånger superhjältar teamar upp: en massa action och våld. Jag saknar lite stämningsbyggandet och ett lite större djup.

Men The Defenders gör inte ont att titta på. Det är lättsmält, spännande och riktigt underhållande. Och Krysten Ritter är självfallet bäst i ensemblen, som våran Jessica Jones.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på The Defenders

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.