The Witcher, säsong 2

Poster för säsong 2 av The Witcher

Kan innehålla spoilers för tidigare säsonger.

Skapare: Lauren Schmidt
Skådespelare: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra
Produktionsår: 2021
Säsong: 2
Antal avsnitt: 8
Längd: 475 minuter

Geralt och Ciri är äntligen tillsammans, sammanförda av ödet. Men Kontinenten har blivit en farlig plats. Nilfgaard är på jakt efter Ciri och snart kommer även andra få upp ögonen för att det är något särskilt med prinsessan. Den enda trygga plats som Geralt kan tänka på är Kaer Morhen, häxkarlarnas fäste långt upp i norr. Där kan han träna upp Ciri så att hon kan försvara sig. Men hemligheterna kring hennes börd är snårigare än han kunnat ana. Kanske behöver han mer hjälp än vad han skulle vilja av gamla vänner, såsom besvärjerskan Yennefer av Vengenburg och barden Jaskier.

Att jag har gått och blivit smått besatt av allt som har med The Witcher att göra kan ni väl knappast ha missat. Jag menar, jag plöjde alla åtta böckerna på bara några månader. (Månader, enbart eftersom jag behövde läsa annat också. Annars hade jag nog läste alla böckerna under en och samma månad.) Så andra säsongen av tv-serien har varit hett efterlängtad.

Och vilken säsong det är sedan! Jag tycker att de börja nå fram till kärnan av The Witcher, nu när de lämnar novellerna därhän och börjar ge sig in på böckerna. På ett sofistikerat vis lyfter man ut böckerna, tolkar om och gör detta till enastående spännande tv. Jag håller inte med om alla ändringar och vissa saker att man har valt att lägga till, såsom säsongens antagonist, känner jag mig bara oförstående inför.

Skådespelarna gör ett utsökt jobb här i andra säsongen. Henry Cavill lyfter Geralt från en grymtande, fåordig man till den vältalige, ridderlige häxkarl jag lärde känna i böckerna. Anya Chalotra levererar ett mer nyanserat och sofistikerat porträtt av Yennefer i denna säsong, men tillåter henne även att vara sårbar. Men kanske är det Freya Allen som står för den mest imponerande insatsen. Jag trodde ärligt talat att de hade bytt ut skådespelaren till Ciri först.

The Witcher är en andra säsong som vida överträffar den första. Hade det inte varit för en del tveksamma val av eget material, så hade det här varit en fullträff.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra säsonger

Säsong 1 (recension)

Säsong 2

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.